News

Secretele pensiilor uriașe de la Uniunea Europeană pe care milioane de români le ignoră. Cum poți intra în posesia acestor indemnizații

Secretele pensiilor uriașe de la UE. Anunț de interes pentru românii care au lucrat în afara granițelor. Cum pot obține banii
27.01.2024 | 10:45
Secretele pensiilor uriase de la Uniunea Europeana pe care milioane de romani le ignora Cum poti intra in posesia acestor indemnizatii
Secretele pensiilor uriașe de la UE. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Secretele pensiilor uriașe de la Uniunea Europeană. Românii care lucrează în alte țări din Europa se vor bucura de sume mari de bani atunci când vor ieși la pensie. Ei trebuie să știe ce au de făcut pentru a intra în posesia acestor indemnizații.

Cum pot intra în posesia pensiilor uriașe de la UE românii care au lucrat în străinătate

Cei care lucrează în afara granițelor nu se bucură doar de salarii mai mari. Acești români vor avea și pensii care depășeasc nivelul celor din România. Dacă au vechime în muncă în alte state din UE și vor să se pensioneze, vor avea de parcurs câțiva pași.

ADVERTISEMENT

În primul rând, ei trebuie să depună cererea de pensionare la casa de pensii aflată în țara respectivă cu cel puțin șase luni înainte, potrivit Bugetul. În această perioadă, instituțiile abilitate vor verifica dacă au fost achitate contribuțiile necesare la stat.

Dosarul întocmit de viitorii pensionari trebuie să aibă inclusă dovada contribuțiilor către țara în care un român și-a desfășurat activitatea. De asemenea, trebuie să conțină un act de identitate și informațiile bancare ale beneficiarului.

ADVERTISEMENT

„Casele de pensii din fiecare țară din UE în care ați lucrat vor analiza contribuțiile pe care le-ați plătit la fondul de pensii din țara respectivă, dar și durata și valoarea contribuțiilor plătite în alte țări”, arată informațiile transmise de Comisia Europeană, conform sursei citate.

Ce pensii pot obține cei care lucrează în afara granițelor

Dacă te gândești să faci o schimbare și să îți cauți un loc de muncă în străinătate, trebuie să știi ce pensii acordă alte țări. Printre cele mai mari indemnizații sunt acordate în Belgia, dar și în Spania.

ADVERTISEMENT

Aici, salariații care au lucrat legal timp de 45 de ani pot să primească o pensie de până la 3.100 de euro pe lună. De asemenea, românii care au lucrat în Spania pot primi peste 2.600 de euro la pensie.

Și Marea Britanie se află printre țările care oferă indemnizații mult mai mari decât România. Româniii care au lucrat aici pot primi pensii de până la 802,32 de lire sterline, potrivit Almond Financial.

ADVERTISEMENT

Calculul sumei se face în funcție de câți ani a lucrat un român în țara sau țările respective. Dacă o persoană și-a desfășurat activitatea în mai multe state, pensia se stabilește reflectând valoarea contribuțiilor achitate.

ADVERTISEMENT