News

Când se plătesc pensiile în februarie 2024. Luna viitoare vor fi alimentate şi cardurile sociale

Pensionarii cu venituri reduse vor încasa 250 de lei în plus, pe lângă pensie, în luna februarie. Este prima tranşă din cele şase din anul 2024.
27.01.2024 | 10:25
Cand se platesc pensiile in februarie 2024 Luna viitoare vor fi alimentate si cardurile sociale
Pensiile au fost mărite de la 1 ianuarie şi vor fi recalculate în septembrie Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pensionarii îşi vor încasa pensiile mai devreme în luna februarie decât în ianuarie, potrivit unui anunţ al Casei de Pensii, care a transmis că plata pensiei pentru a doua lună a anului, prin Poșta Română, se face în perioada 1-15, la domiciliul beneficiarilor.

Cardurile sociale vor fi alimentate cu 250 lei în februarie

Pensionarii care nu vor fi găsăţi acasă îşi pot ridica pensia de la ghişeele poştale unde sunt arondaţi, în termen de două zile lucrătoare, după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

ADVERTISEMENT

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card se face precizarea că banii de pensie vor fi viraţi în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

De remarcat că, din cauza zilelor libere de la început de an, în luna ianuarie mulţi dintre cei 4,6 milioane de pensionari şi-au încasat pensiile cu o uşoară întârziere, situaţie ce va fi corectată în februarie, după cum dă asigurări Casa de Pensii.

ADVERTISEMENT

Luna februarie vine cu venituri în plus pentru aproximativ un milion de români cu venituri reduse, aceştia urmând să încaseze prima tranşă din cadrul programului “Sprijin pentru România”, pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde.

Cardurile sociale vor fi alimentate cu suma de 250 de lei, la fiecare două luni, astfel că până la sfârşitul anului ajutorul financiar va totaliza 1.500 lei pentru fiecare român care face parte din categoria persoanelor vulnerabile.

ADVERTISEMENT

De acest ajutor beneficiază pensionarii ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, dar şi persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

De asemenea, beneficiază de cei 250 de lei, o dată la două luni, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, precum şi persoanele fără adăpost, așa cum sunt ele reglementate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

ADVERTISEMENT

De la 1 ianuarie 2024 pensiile românilor au crescut cu 13,8%, iar ele vor fi recalculate din nou în septembrie, când punctul de pensie va urca la 2.032 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: