Life

Secretul gogoșilor pufoase. Regula pe care trebuie să o aplici neapărat când le prepari

Toți ne dorim gogoși pufoase, însă cum facem să le și obținem? Există o regulă importantă care le schimbă textura și le poate accentua aroma.
26.10.2022 | 19:48
Secretul gogosilor pufoase Regula pe care trebuie sa o aplici neaparat cand le prepari
Secretul gogoșilor pufoase și aromate. Sursă foto: Dreamstime
ADVERTISEMENT

Gogoșile sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi. Nu necesită mult timp de preparare și sunt delicioase oricum, cu umplutură sau fără.

Cum poți obține gogoși pufoase și aromate

Există însă câteva reguli importante, la fel ca și în cazul altor preparate. Trebuie să ținem cont de ele, în special dacă vrem să obținem niște gogoși pufoase și aromate.

ADVERTISEMENT

Secretul bucătăreselor este unul foarte simplu și ține de preparare. Gogoșile trebuie prăjite la foc mediu pentru a se păstra pufoase. De asemenea, se recomandă să se aștepte cel puțin patru minute înainte ca focul să se încălzească.

Cantitățile sunt și ele importante. Dacă vrem gogoși pufoase, nu trebuie să adăugăm mai mult zahăr decât trebuie. În general, cantitatea recomandată este de o singură lingură.

ADVERTISEMENT

Dacă punem mai mult zahăr, riscăm să stricăm compoziția. Mai exact, la momentul prăjirii acesta se va arde, iar în acest mod, gogoșile nu vor mai ieși pufoase, așa cum ne dorim.

La final, în cazul în care nu sunt suficient de dulci, ne salvează zahărul pudră.  Acesta poate fi adăugat și deasupra, după ce s-au prăjit, dar și în interiorul compoziției, pentru că nu îngreunează creșterea aluatului la fel ca zahărul simplu.

ADVERTISEMENT

Când se adaugă, de fapt, zahărul pudră peste gogoși

Contează și cantitatea de făină și de lapte pe care o adăugăm dacă ne dorim gogoși pufoase. Dacă optăm pentru o rețetă cu 500 de grame de făină, vom adăuga 250 de mililitri de lapte, dar și două ouă și un singur gălbenuș.

O altă regulă de care trebuie să ții cont atunci când prepari gogoși este scurgerea acestora. Pentru a elimina surplusul de ulei, gogoșile trebuie lăsate la scurs imediat după ce au fost scoase din tigaie.

ADVERTISEMENT

De asemena, adaugă zahărul pudră pe gogoși doar când aceste sunt fierbinți. Dacă îl vei pune când încep să se răcească nu te vei bucura de același gust aromat.

Și umplutura gogoșilor este recomandat să fie făcută în momentul în care acestea sunt calde.

ADVERTISEMENT
Tags: