Life

Secretul golurilor lui Denis Alibec. Ce face fotbalistul înainte să calce pe teren

Denis Alibec face dezvăluiri neașteptate despre ritualurile de la care nu se abate niciodată înainte de meciuri. Ce superstiții are fotbalistul.
16.02.2024 | 16:15
Secretul golurilor lui Denis Alibec Ce face fotbalistul inainte sa calce pe teren
Denis Alibec are un obicei de la care nu se abate niciodată înainte de a intra pe teren / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Denis Alibec este unul dintre cei mai celebri fotbaliști români, care joacă pe post de atacant la Muaither SC. A fost unul dintre jucătorii selecționați la echipa națională,  în repetate rânduri, iar în anul 2016 a fost ales fotbalistul român al anului. Sportivul a fost dintotdeauna rezervat, mai ales cu privire la viața sa personală. De data aceasta, celebrul fotbalist și-a deschis sufletul în fața noastră și a povestit în exclusivitate pentru FANATIK care este secretul din spatele succesului pe care îl are. Viața l-a adus, de mai multe ori, în situații dificile, însă pașii i-au fost îndreptați către biserică, unde și-a găsit liniștea și a sperat la un ajutor divin.

Ce vrea Denis Alibec, omul golurilor, de la 2024: “Să facem o figură frumoasă la Euro”

Anul ce tocmai a trecut a fost un an cu multe meciuri, exact ceea ce își dorește orice fotbalist care s-a apucat de acest sport din pasiune. A trăit bucuria de a câștiga un titlu cu Farul Constanța și a acceptat o nouă provocare în afara țării, în Qatar. Chiar dacă a avut parte de numeroase satisfacții pe plan profesional, Denis Alibec are planuri mari pentru anul acesta și își dorește să facă tot ceea ce și-a propus.

ADVERTISEMENT

“În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. Vreau să fiu cel puțin în forma în care eram anul trecut și să facem o figură frumoasă la Euro”, a declarat Denis Alibec pentru FANATIK. Condiția fizică este cea mai importantă pentru un sportiv de performanță.

Cu cât antrenamentele sunt mai intense, cu atât mai mult se vor îmbunătăți rezultatele fotbalistului. Cu toate astea, în viața lui Denis Alibec există un echilibru, pe care îl respectă cu sfințenie. Așadar, atacantului nu îi scapă nimic și este atent la stilul de viață pe care îl are. Totuși, Denis Alibec își face poftele și nu poate refuza anumite preparate culinare.

ADVERTISEMENT

“Important este să respecți mesele. Alimentația este foarte importantă. Nu trebuie să te bazezi doar pe antrenamentul cu echipa în cazul sporturilor de echipă. Să lucrezi suplimentar și să te odihnești foarte, foarte bine.

Odihna și alimentația fac cel puțin 50% din cariera unui sportiv. Mă abțin de la multe mâncăruri, dar la paste nu mă pot abține“, a mai spus fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec își găsește puterea în fața lui Dumnezeu

Credința este lucrul care îl ajută înaintea fiecărui meci. De fiecare dată, când simte că are nevoie de putere pentru a câștiga, atacantul de la Muaither își face o rugăciune sau vizitează o biserică. Este aproape de Divinitate și acest lucru i-a adus succesul pe care îl are în ultimii ani. Denis Alibec știe că Dumnezeu îi este alături de fiecare data, ajutându-l să marcheze golul câștigător.

 “În ziua meciului merg la biserică. Mă ajută să mă concentrez mult mai bine“, a mărturisit Denis Alibec pentru FANATIK. Anul acesta, Campionatul European de Fotbal se va desfășura în Germania, începând cu 14 iunie. Așadar, atât Alibec, cât și colegii selecționați la Națională vor avea nevoie din plin de credință, speranță în suflete și ajutorul divin pentru a bucura inimile miilor de suporteri români.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Alibec a avut o contribuție semnificativă in calificarea României la europene marcând golul decisiv în meciul cu Elveția. De aceea și speră că va prinde, din nou, naționala și la Euro 2024, peste câteva luni.

În altă ordine de idei, Denis Alibec a primit, de curând, o veste uriașă. El urmează să încaseze o sumă uriașă de la fostul său club. El trebuie să primească suma de 1,2 milioane de euro de la fostul său club din Turcia, Kayserispor.

Alibec a reclamat clubul turc la FIFA. A cerut plata salariilor restante, iar Camera de Soluționare a Litigiilor a decis că merită și compensațiile cerute. Adică 450.000 de euro pe partea de salarii, iar compensațiile se ridică la 750.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: