Life

Secretul unei omlete perfecte! Cătălin Scărlătescu folosește un ingredient surpriză

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretul unei omlete perfecte.
29.05.2021 | 13:32
Secretul unei omlete perfecte Catalin Scarlatescu foloseste un ingredient surpriza
Catalin Scarlatescu de la ”Chefi la Cutite” a dezvaluit secretul omletei perfecte Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretul unei omlete perfecte, juratul de la ”Chefi la Cuțite” folosind ingrediente surpriză pentru a face ca micul dejun să fie, cu adevărat, deosebit.

Omleta perfectă a lui Cătălin Scărlătescu are ardei iute

Cătălin Scărlătescu a ținut, pe Instagramul personal, o lecție dedicată lui Cătălin Rizea, soțul cântăreței Adda, învățându-l pe acesta cum să o surprindă pe artistă la micul dejun.

ADVERTISEMENT

”Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești”, a spus Cătălin Scărlătescu.

Iar pentru ca totul să fie cât mai simplu, Cătălin Scărlătescu a explicat, pas cu pas, ce ingrediente trebuie folosite și cum trebuie acestea puse.

ADVERTISEMENT

Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină. Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foarte iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a mai spus Cătălin Scărlătescu în video-ul postat pe Instagramul său.

Care este secretul omletei perfecte

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și care este secretul oricărei omlete pentru ca aceasta să se transforme dintr-un mic dejun delicios într-un mic dejun perfect.

ADVERTISEMENT
Catalin Scarlatescu
Catalin Scarlatescu a dezvaluit ingredientul minune al unei omlete perfecte Sursa foto: Instagram

”Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”, a mai spus Cătălin Scărlătescu în monologul adresat soțului cântăreței Adda.

Cătălin Scărlătescu, chef de peste 30 de ani

Cătălin Scărlătescu are 48 de ani și, încă de pe vremea când avea 16 ani începuse să viseze că va deveni bucătar, după ce a lucrat, vara, într-unul dintre hotelurile de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și urmări visul, s-a angajat încă de pe când era minor, la bucătărie, iar apoi, imediat după Revoluție a plecat într-un pelerinaj gastronomic, cu un vapor de croazieră, ca angajat.

”Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile”, spunea Cătălin Scărlătescu.

După ce a învățat meserie, Cătălin Scărlătescu s-a întors în Europa, s-a angajat în Germania și a început să lucreze la restaurante prestigioase pentru ca, învățând lecții prețioase, să se întoarcă în România și să lucreze întâi ca chef, iar apoi ca și consultant pentru restaurante de lux.

Cătălin Scărlătescu este jurat la” Chefi la Cuțite”

Celebritatea lui Cătălin Scărlătescu a venit după ce, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, a debutat pe micile ecrane la emisiunea Masterchef de la Pro Tv. După câteva sezoane, cei trei s-au mutat, ”cu arme și bagaje” în curtea rivalilor de la Antena 1, acolo unde au dezvoltat show-ul de mare succes, ”Chefi la Cuțite”.

ADVERTISEMENT