News

Secție de poliție din Bucureşti, la un pas de un dezastru. Agenții au analizat cu mâinile goale o bombă artizanală

O secție de poliție din București a fost la un pas de un dezastru, după ce agenții de aici au analizat cu mâinile goale o bombă artizanală.
10.04.2023 | 21:23
Sectie de politie din Bucuresti la un pas de un dezastru Agentii au analizat cu mainile goale o bomba artizanala
Bombă artizanală, analizată cu mâinile goale la o secție de poliție din București. Instituția încă nu a oferit explicații. Sursa foto: capturi Antena3.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Secție de poliție din București, la un pas de un dezastru, după ce agenții au analizat cu mâinile goale o bombă artizanală. Până în acest moment, instituția nu a oferit nicio reacție în legătură cu acest incident.

Bombă artizanală, analizată cu mâinile goale la o secție de poliție din București. Instituția încă nu a oferit explicații

Vineri, 7 aprilie, un cetățean din București care vinde mașini second-hand a sunat la 112. El a reclamat faptul că sub mașina sa se află legat un dispozitiv exploziv improvizat.

ADVERTISEMENT

Dispeceratul Poliției Capitalei l-a îndrumat pe bărbat să-și ia bomba și să meargă la cea mai apropiată secție de poliție. Omul s-a conformat. A luat ce a găsit sub vehicul şi s-a dus la Secția 23 din Bucureşti.

El a intrat cu dispozitivul suspect în secție. Aici, a ajuns într-un birou unde s-au făcut analize și fotografii, apoi după aproximativ o oră a fost chemat la secție şi detașamentul pirotehnic.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a urmat este extrem de grav și riscant pentru viața agenților din secția unde a ajuns cetățeanul. Conform Antena 3, sediul din București de poliție a fost la un pas de a sări în aer. Mai multe ore, agenții de aici ar fi analizat cu mâinile goale bomba găsită de bărbat.

În plus, polițiștii din Capitală ar fi apăsat întrerupătorul din acel dispozitiv posibil explozibil fără să se gândească la pericol. Au trecut deja trei zile de la incident și poliția nu a avut nicio reacție.

ADVERTISEMENT

Deși avem de a face cu un grav incident de securitate, cazul nu există pentru Poliția Capitalei. Nici Poliția Română și nici Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu au venit cu un punct de vedere pe această temă, deocamdată.

Cine ar fi pus bomba sub mașina bărbatului

După acest incident, cetățeanul din Capitală a dat deja declarații în fața polițiștilor. Acesta îl bănuiește de gest pe un fost cumpărător din județul Iași. Recent, individul i-ar fi trimis o serie de mesaje de amenințare.

ADVERTISEMENT

În plus, bucureșteanul a mai declarat că, cu doar câteva zile înainte, mai găsise o cutie suspectă care conținea praf de pușcă. În urma incidentului de vineri, a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

ADVERTISEMENT