News

Ședință de Guvern cu temă exactă. Discuţiile ar putea viza prelungirea stării de alertă

14.07.2020 | 14:31
Sedinta de Guvern cu tema exacta Discutiile ar putea viza prelungirea starii de alerta
ADVERTISEMENT

Ședință de Guvern cu temă exactă. Executivul a anunțat că se reunește miercuri la Palatul Victoria pentru a lua în discuţie posibilitatea prelungirii stării de alertă pe între teritoriul ţării cu încă 30 de zile. Pe 16 iulie expiră cea actuală.

Jurnaliștii de la news.ro scriu că este posibil să existe miercuri şi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Detaliile sunt în discuţie, nefiind exclusă o prelungire cu 30 de zile a stării de alertă.

Temă de lucru în ședința de Guvern

Vă readucem aminte că Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, şi nici miniştrilor din Cabinet, invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea”, a transmis Guvernul.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a menţionat că ”atât premierul, cât şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”.

Marcel Ciolacu a declarat după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

ADVERTISEMENT

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că, ”în loc să se lamenteză şi să dea vina pe alţii, Guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ia măsuri de prevenţie mai degrabă decât de coerciţie”.

Tăriceanu se referă la acordarea de măşti celor care au nevoie, la testarea uturor celor care vin în România din ”zone roşii” şi la testarea prin sondaj a celor care vin din alte zone.

ADVERTISEMENT

”Mă enervează maximum mirarea asta falsă pe care o afişează guvernanţii când se raportează creşteri ale numărului de infectaţi cu coronavirus. Oare la ce se aşteptau ei după ce viaţa a revenit cât de cât la normal?

În condiţiile în care oamenii au început să circule cu transportul în comun, să se întâlnească cu alte persoane pe care nu le-au putut vedea în perioada de stare de urgenţă sau să călătorească, nu era de aşteptat ca numărul să crească?! Sunt sute de mii de români care au fost surprinşi în străinătate de măsurile de izolare şi acum s-au întors acasă.

Deci alte posibile surse de infectare. În loc să se lamenteze şi să dea vina pe alţii, guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ia măsuri de prevenţie mai degrabă decât de coerciţie. Asta înseamnă să dea celor care au nevoie măşti de protecţie.

Au instituit obligaţia de a purta măşti în spaţii închise, dar nu au fost în stare să dea celor defavorizaţi măştile pe care sunt obligaţi să le dea”, a scris pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT
Tags: