Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sefer, pus pe liber în Israel!? “L-au propus la șapte echipe!”

Robert Niță a vorbit despre Antonio Sefer. Fostul jucător de la Rapid a fost propus de Beer Sheva la șapte echipe în Israel.
09.09.2023 | 10:51
Sefer pus pe liber in Israel Lau propus la sapte echipe
Robert Niță a vorbit despre Antonio Sefer. Fostul jucător de la Rapid a fost propus de Beer Sheva la șapte echipe în Israel.
ADVERTISEMENT

În luna iunie a acestui an, Antonio Sefer a fost cumpărat de Beer Sheva de la Rapid, pentru 500.000 de euro. De la sosirea în Israel, fostul jucător al giuleștenilor a fost propus de la șapte echipe de către clubul pentru care evoluează în prezent.

Antonio Sefer, propus la șapte echipe în Israel

La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță a vorbit despre Antonio Sefer. Analistul susține faptul că fotbalistul a fost propus la șapte echipe în Israel. Niță a explicat că jucătorii români nu reușesc să se integreze în campionatul israelian. Astfel, fotbaliștii noștri sunt nevoiți să își caute alte echipe.

ADVERTISEMENT

“Avem jucători care merg în Israel. Unii dintre ei sunt de perspectivă și nu își găsesc locul. Păun pleacă, Sefer chiar dacă marchează nu îi e ușor. Ambii sunt la Beer Sheva. Eu știu de la oameni din conducerea clubului că Sefer a fost propus la șapte echipe în Israel.

Au vrut să îl dea împrumut. Și l-au luat în vară, în iunie. Din cele șapte echipe, niciuna nu și-a manifestat un interes real pentru el. E o lovitură mare pentru Rapid că l-a vândut, așa cum este și Dugandzic. Fotbalistic nu știu dacă poate fi înlocuit, dar la 2 milioane, îi puneai fundă, îl luai în brațe și luai și avion particular să îl duci până acolo.”, a spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

România, aproape de o calificare la Campionatul European

Robert Niță a analizat șansele de calificare ale României la Campionatul European: “Cel mai important este să luăm 3 puncte în primul meci. Trebuie să bați Israelul, pentru că teoretic Elveția va câștiga în Kosovo și îi va scoate pe kosovari din lupta pentru locul 2. Israelul e foarte aproape de tine în clasament, dar dacă îi bați se fac 4 puncte.

Poți să ajungi la ora penultimului meci din Israel să nu mai depinzi acolo de nimic. Să fie bună și o înfrângere. Și atunci primul meci trebuie câștigat. Joci acasă, ai un moral bun pentru că scoți mult mai mult decât te așteptai din meciul cu Elveția și nu numai din punct de vedere al punctelor. Din punct de vedere al încrederii cântărește mult mai mult decât punctul care l-ai obținut. E îmbucurător că oamenii s-au reîndreptat către echipa națională.

ADVERTISEMENT

Sper să aibă răbdare, pentru că aici este cu dus-întors. Decât un stadion de 30.000 de nemulțumiți la un 0-0, mai bine să fie 15-18.000 și ăia chiar să încurajeze echipa indiferent de scor.

Sper ca publicul să aibă răbdare, pentru că este o echipă națională care, este adevărat, nu a bucurat milioanele de microbiști cu calificări, cu rezultate foarte bune, dar este un pas. Până la urmă ai și varianta egalului mâine seară. Apoi, câștigi cu Kosovo, faci 4 puncte din 6 posibile, nu este chiar rău.

ADVERTISEMENT

Suntem în poziția în care trebuie să fim echilibrați, orice punct va conta și să nu uităm că penultimul meci îl ai în deplasare cu Israelul unde poți scoate ceva dacă ai putut scoate în Elveția. După aceea vine o Elveție care cred că la ora ultimului meci cu România va fi calificată.

Andorra, adversar greu pentru România?

La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță este de părere că Andorra poate să fie o adversară grea pentru România la Euro 2024. Analistul a comparat nivelul echipei naționale, care acum se împiedică de astfel de formații, ceea ce nu se întâmpla și în urmă cu câțiva ani.

Mie cel mai frică din grupa asta îmi este de Andorra, o echipă incomodă. Nu vezi că tot mai greu se ajunge la un 2-0 cu astfel de echipe. Înainte când jucam cu băieții ăștia amatori de prin Andorra, Insulele Feroe se punea problema scorului. Acum te gândești să câștigi.”, a mai spus Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Robert Niță, despre jucătorii români din Israel

ADVERTISEMENT