News

Șeful Poliției din Eforie, pus sub control judiciar de DNA. Este acuzat că lua șpagă 300 de lei pe zi pentru a permite comerțul clandestin

01.09.2020 | 12:52
Seful Politiei din Eforie pus sub control judiciar de DNA Este acuzat ca lua spaga 300 de lei pe zi pentru a permite comertul clandestin
ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au luat măsura punerii sub control judiciar timp de 60 de zile pentru șeful Poliţiei Eforie, Cornel Gabriel Coteanu.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de procurori, angajatul din Poliție este acuzat că, în sezonul estival din 2019 şi 2020, ar fi încasat șpăgi în valoare de 300 de lei/zi pentru a permite şi de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.

Șeful Poliției din Eforie, pus sub control judiciar de DNA, fiind acuzat că lua șpagă 300 de lei pe zi

Din referatul celor de la DNA reiese faptul că șeful Poliției din Eforie Nord ar fi tolerat cu bună știință activităţi de comerţ clandestin și neautorizat care să se poată desfăşura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale şi fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

ADVERTISEMENT

Procurorii îl acuză pe şeful Poliției că încasa banii o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni, chiar lângă sediul Poliţiei din oraşul Eforie. Sursa care îi dădea banii îi colecta de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin.

Potrivit unui comunicat al DNA- Serviciul teritorial Constanţa, în perioada iulie-august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, inculpatul ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană, sume de bani, ca să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

ADVERTISEMENT

”Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliţiei oraşului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi”, se arată în comunicatul DNA, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Alte acuzații aduse șefului Poliției din Eforie

DNA mai anunță că, în 10 august 2020, şeful Poliţiei Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune.

În această speță sunt urmărite penal şi alte persoane. Conform procurorilor, trei dintre acestea se află în stare de arest la domiciliu din 28 august 2020 pentru infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală. Şeful Poliţiei Eforie nu are voie, pe timpul controlului judiciar, să părăsească România şi să îşi exercite profesia de poliţist.

”Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: