Fotbal intern

Selecționer surpriză la naționala feminină. Reacția celei mai bune fotbaliste din România. Exclusiv

20.01.2021 | 21:20
Selectioner surpriza la nationala feminina Reactia celei mai bune fotbaliste din Romania Exclusiv
Cea mai bună fotbalistă a României în 2018 și 2019, Teodora Meluță, a comentat pentru FANATIK numirea lui Cristi Dulca la națională feminină și crede că este o provocare de ambele părți. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Conducătorii Federației Române de Fotbal l-au ales pe Cristi Dulca pentru funcția de selecționer al echipei naționale feminine, după ce acesta a condus reprezentativa U21 de băieți.

Tehnicianul care a mai condus și formații de club în țara noastră îl înlocuiește la cârma selecționatei de fete pe Mirel Albon.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional român a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani, având drept obiectiv principal calificarea la Campionatul European de fotbal feminin din 2025.


Teodora Meluță vede numirea lui Dulca fiind o provocare

UPDATE, 20 ianuarie, ora 21:22 / Cea mai bună fotbalistă a României în 2018 și 2019, Teodora Meluță, a comentat pentru FANATIK numirea lui Cristi Dulca la națională feminină și crede că este o provocare de ambele părți.

ADVERTISEMENT

”Clar este o provocare, atât pentru noi având în vedere că noi, la echipa națională, nu am lucrat cu un antrenor venit dinspre fotbalul masculin, dar și pentru dânsul este sigur ceva nou, dat fiind faptul ca nu a mai fost antrenorul unei echipe de fotbal feminin. Sper să avem o colaborare cât mai bună cu el și să ajungem să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Meluță pentru FANATIK.


Știre inițială, 20 ianuarie, ora 17:57

Cristi Dulca, alesul pentru funcția de selecționer al naționalei feminine

Noul selecționer al naționalei feminine, Cristi Dulca, are ca obiectiv intermediar dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.

ADVERTISEMENT

”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca, conform FRF TV.

Selecționer naționala feminină

”A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat echipele FC Vaslui, Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2016, a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat șase selecții în perioada 1997-1998.

ADVERTISEMENT