Sport

Selecționerul Braziliei cere ca Alves și Robinho să fie pedepsiți aspru: “Mă doare sufletul să spun asta”

Selecționerul Braziliei, Dorival junior, l-a avut elev pe Robinho la Santos, dar nu a avut milă pentru fostul internațional. Robinho și Alves au fost condamnați pentru viol.
24.03.2024 | 11:40
Selectionerul Braziliei cere ca Alves si Robinho sa fie pedepsiti aspru Ma doare sufletul sa spun asta
Selecționerul Braziliei, Dorival junior, nu a arătat milă pentru gestul fostului său elev, Robinho. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Imaginea fotbalului brazilian a avut de suferit serios după ce Robinho și Dani Alves au fost condamnați pentru viol. Dacă președintele țării a luat cuvântul și nu a avut milă de gesturile celor doi foști fotbaliști emblematici, oficialii care conduc fotbalul brazilian au fost aspru criticați pentru tăcerea lor.

Presiune pe oficialii brazilieni

Presiunea tot mai mare, mai ales după ce Robinho a fost încarcerat, i-a făcut pe oficialii brazilieni să iasă în spațiul public în legătură cu scadaluriel sexuale. La finalul acestei săptămâni, federația a trimis un comunicat în care a catalogat cele două cazuri drept rușinoase pentru fotbalul brazilian și nu numai.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației braziliene de fotbal, Ednaldo Rodrigues, a ieșit și el cu o declarație publică, privind cele două cazuri de viol. Rodrigues a adăugat că bărbații trebuie să se implice mai activ în acțiuni care combat violența de orice fel împotriva femeilor.

Fostul antrenor al lui Robinho

Selecționerul Selecao, Dorival Junior, nu a ocolit subiectul și a descris pe larg ceea ce simte și ceea ce se simte în rândul lotului. Dorival a declarat înaintea amicalului cu Anglia că se simte nevoit să ia cuvântul, având în vedere poziția sa de antrenor al naționalei, la mijloc fiind vorba de imaginea fotbalului brazilian.

ADVERTISEMENT

Noul tehnician al cvintuplei campioane mondiale l-a antrenat pe Robinho la Santos. Dorival Junior nu l-a menajat pe fostul său elev și a trimis gândurile sale către victime și către familiile acestora.

“În calitate de antrenor al echipei naționale, am obligația să mă pronunț. În primul rând, cred că este o situație foarte delicată. Mă gândesc la familiile și mai ales la victimele afectate de aceste cazuri care apar zilnic în țara noastră și în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Dacă s-a dovedit că a existat vreo infracțiune, Robinho trebuie pedepsit. Chiar dacă mă doare inima să spun asta despre o persoană cu care am avut întotdeauna o relație excepțională.

Nu am avut ocazia să lucrez cu Daniel (n.r. Alves) , dar îi știm cu toții povestea în fotbal. Este o perioadă dificilă pentru noi toți să ne exprimăm în aceste situații. Dar îmi pasă mult mai mult de victime, de familii. Știu cât de dureros trebuie să fi fost pentru fiecare dintre ele. Ceea ce pot face este să-i ajut cu rugăciuni, nimic mai mult”, a declarat antrenorul Braziliei, instalat în luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Încarcerat în Brazilia

Robinho a fost condamnat la nouă ani la închisoare, condamnat pentru participarea la un viol în grup din 2013, comis în Italia. Dani Alves a primit în prima instanță o pedeapsă de patru ani și jumătate, tot pentru un viol asupra unei tinere, în anul 2022, într-un club din Barcelona.

 

ADVERTISEMENT