Sport

Selecționerul Finlandei, cuvinte mari la adresa naționalei ”tricolore”. ”România este o echipă puternică. Ar fi ceva istoric să batem”

România va disputa primul meci pe teren propriu în actuala ediție a Ligii Națiunilor, sâmbătă, contra Finlandei. Selecționerul nordicilor consideră naționala ”tricoloră” cea mai puternică a grupei.
11.06.2022 | 14:56
Selectionerul Finlandei cuvinte mari la adresa nationalei tricolore Romania este o echipa puternica Ar fi ceva istoric sa batem
Markku Kanerva, selecționerul Finlandei, a mărturisit că se teme de meciul contra României, din Liga Națiunilor. Sursa foto: FourFour Two
ADVERTISEMENT

Markku Kanerva, selecționerul Finlandei, nu se lasă amăgit de startul slab al României în Liga Națiunilor 2022. Nordicul consideră că naționala lui Edi Iordănescu este cea mai puternică din grupă.

Markku Kanerva: ”Românii sunt flămânzi să demonstreze”

România și Finlanda se înfrântă sâmbătă, de la 21:45, pe stadionul Giulești, într-un meci din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor. Este primul joc acasă pentru ”tricolori” în actuala campanie Europeană.

ADVERTISEMENT

Deși au pierdut ambele meciuri precedente, ”tricolorii” lui Edi Iordănescu formează o echipă puternică și sunt flămânzi să demonstreze acest lucru, în opinia selecționerului Finlandei, Markku Kanerva.

”Cred că va fi un meci destul de echilibrat, probabil că va fi cel mai dificil joc pentru noi în această grupă. România formează o echipă puternică și, chiar dacă nu a avut până acum rezultatele pe care și le-a dorit, ei sunt foarte flămânzi să o demonstreze, sunt sigur.

ADVERTISEMENT

Așa că, pentru mine și echipă, ar fi ceva istoric să batem, ar însemna mult”, a declarat Kanerva  pentru Digisport.

Selecționerul reprezentativei nordice a dezvăluit și care este punctul forte al jucătorilor lui și cum crede că poate să învingă România, în Giulești.

ADVERTISEMENT

”Este și o mare presiune și pe noi, cu siguranță. În fotbalul, mereu e vorba despre atac, apărare, plan tactic și cât de eficient ești când ai șanse se a marca.

Și noi avem un plan tactic, dar România are jucători foarte buni, luați individual, în duelurile unu-la-unu, deci trebuie să fim foarte atenți.

ADVERTISEMENT

Dar în principiu, trebuie să ne apărăm foarte bine, să fim o unitate compactă. Acesta a fost punctul nostru forte până acum”, a mai spus Kanerva.

Markku Kanerva nu are amintiri plăcute din meciurile contra României

Selecționerul Markku Kanerva a mai povestit pentru sursa citată că nu are deloc amintiri plăcute din precedentele dueluri cu naționala României.

De două ori i-a înfruntat pe ”tricolori”, de fiecare dată din postura de antrenor, și niciodată nu a reușit să-și treacă în palmares un succes.

”Îmi amintesc că eram secund în 2015, când am jucat la București și am fost foarte aproape de victorie cu România la acea vreme. Iar ei au marcat în prelungiri și a fost 1-1.

Apoi, în 2018, am jucat un meci amical cu România, am pierdut cu 0-2, când eram antrenor principal”, a rememorat Markku Kanerva.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,97 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT