LIVE Actualizat 11-06-2022
19:21

Totul despre România – Finlanda, etapa 3 în Liga Națiunilor. Torțe și petarde aruncate de suporteri pe teren, partida a fost întreruptă. Fanii, injurii la adresa conducerii FRF

FANATIK vă prezintă toate informațiile despre meciul România - Finlanda, care se joacă sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, în etapa a 3-a a grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor.
09.06.2022 | 22:53
Totul despre Romania  Finlanda etapa 3 in Liga Natiunilor Torte si petarde aruncate de suporteri pe teren partida a fost intrerupta Fanii injurii la adresa conducerii FRF
ADVERTISEMENT
11-06-2022
19:21

Meciul a fost întrerupt din cauza torțelor și a peytardelor aruncate pe teren

Naționala României riscă să joace următorul meci de pe teren propriu fără spectatori în tribune, după ce mai multe petarde și torțe au ajuns pe suprafața de joc în minutul 24 al meciului cu Finlanda.

Conform regulamentului arbitrul a întrerupt pentru câteva zeci de secunde meciul pentru ca organizatorii să curețe terenul. În același timp fanii ”tricolori” au afișat un banner cu mesajul: ”Meritați să vă facem statui la Bellu”, adresat oficialilor FRF.

11-06-2022
19:01

Finlanda, galerie gălăgioasă pe Giulești

Finlanda nu a venit singură în Giulești. Selecționata pregtită de Markku Kanerva a fost însoțită de o galerie formată din 200-300 de suporteri.

Deși numărul nu este mare, galeria nordicilor este extrem de gălăgioasă. Fanii finlandezi au venit înarmați cu tot arsenalul pentru meci, fulare și steaguri în culorile primei reprezentative: alb și albastru.

11-06-2022
17:56

Gazonul arată ireproșabil pe stadionul Rapid

Cele două reprezentative care se vor înfrunta în această seară pe arena din Giulești au ajuns la stadion și au luat contact cu suprafața de joc.

Gazonul arată impecabil, ceea ce înseamnă că pentru jucătorii ”tricolori”, mai tehnici decât cei ai Finlandei, este un avantaj în plus.

 

11-06-2022
16:44

Arena din Giulești îi așteaptă pe ”tricolori”

Organizatorii meciului România – Finlanda au pregătit în cele mai mici detalii jocul din această seară de pe noul stadion Giulești.

Vestiarul ”tricolorilor” îi așteaptă pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu, iar primii suporteri au început deja să sosească la arena din Giulești.

Stadionul va fi plin, toate biletele scoase la vânzare fiind demult epuizat, iar elanul suporterilor ar trebui să fie un stimulent pentru jucătorii echipei naționale să obțină primul succes în actuala ediție a Ligii Națiunilor.

11-06-2022
14:23

Program prelungit al transportului în comun pentru România - Finlanda

„Tricolorii” vor debuta pe teren propriu în actuala ediție de Liga Națiunilor. Porțile stadionului „Giulești” se vor deschide cu două ore și jumătate înainte de începerea meciului, la 19:15.

Pentru a evita blocajele în trafic, FRF le recomandă fanilor să vină la stadion cu transportul în comun:

Înainte de meci
Metrou: M1 (stația Crângași sau stația Basarab )
Tramvai: 41, 43, 44 (stația Opera Comică)
Bus/Troleibuz: 65, 86, 97, 105, 178 (stația Pasaj Grant), 162, 163 (stația Bd. Ceahlău)

După meci
Bus: N117 (stația Pasaj Grant) 00:30, 1:00

„Intră pe site-ul STB pentru traseele detaliate și urmărește contul de Twitter al instituției pentru update-uri în timp real legate de trasee. Vezi aici cursele de noapte ale STB.

Te îndemnăm să ajungi la stadion mai devreme, cu cel puțin 30 de minute înainte de startul meciului, pentru a evita aglomerația. Nu uita să ai la tine biletul la meci (în format digital sau printat) și actul de identitate. La stadion vei primi și programul de meci gratuit editat de FRF.

Alături de Penny ți-am pregătit 19 de puncte de vânzare pentru mâncare și băuturi, distribuite în fiecare zonă a stadionului:

– Tribuna 1, parter – 2 puncte​
– Tribuna 1, etaj 2 – 3 puncte
– Tribuna 2, parter – 4 puncte
– Peluza Sud, etaj 1 – 4 puncte
– Peluza Nord, etaj 1 – 6 puncte

Dacă vrei să-ți întregești echipamentul tricolor, te poți opri la cele două puncte de merchandise, în cele două colțuri ale Tribunei 1 (înspre Calea Giulești)”, se mai arată pe site-ul FRF.ro.

 

11-06-2022
10:18

Denis Alibec, Andrei Ivan și alți 5 "tricolori" nu au prins lotul cu Finlanda

Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru partida cu Finlanda, programată în această seară, de la ora 21:45, pe stadionul Giulești. Denis Alibec și Andrei Ivan, cele mai sonore nume care nu prind lotul pentru acest joc.

Iulian Cristea, accidentat, Cristi Manea, Nicolae Păun, Ștefan Târnovanu și Virgil Ghiță sunt ceilalți cinci jucători pe care Edi Iordănescu nu se va baza pentru partida cu Finlanda.

Lotul României pentru partida cu Finlanda. Sursă foto: Facebook FRF

 

11-06-2022
09:37

Horațiu Moldovan e sigur că tricolorii vor avea parte de o superatmosferă în Giulești

Cu zero puncte și fără gol marcat, România abordează meciul contra Finlandei cu dorința de a obține toate cele trei puncte. Și se va bucura de un stadion plin, informațiile venite dinspre forul de specialitate vorbind despre sold-out.

”Tricolorii” au nevoie de o atmosferă incendiară, iar Horațiu Moldovan este convins că Giuleștiul oferă premise pentru ca acest deziderat să devină realitate.

”Va fi o superatmosferă, le-am spus și colegilor de la lot că aici este unul dintre stadioanele unde te simți cu adevărat fotbalist. Având susținerea suporterilor, vrem să obținem rezultatele pe care și le doresc toți românii”, a spus portarul Rapidului, Horațiu Moldovan, pentru frf.ro.

10-06-2022
18:02

România a efectuat antrenamentul oficial la Mogoșoaia

Naționala ”tricoloră” a efectuat în această seară antrenamentul oficial înaintea duelului cu reprezentativa Finlandei.

Interesant este că selecționerul Edi Iordănescu nu a programat ultima ședință de pregătire pe stadionul Giulești, gazda meciului cu Finlanda, așa cum se obișnuiește.

Astfel, antrenamentul oficial a avut loc la Mogoșoaia, pe ploaie. Cu excepția fotbaliștilor accidentați, Denis Alibec și Iulian Cristea, care nu vor mai juca în această primă parte a Ligi Națiunilor, la ședința de pregătire au participat toți ”tricolorii”.

10-06-2022
11:25

S-au vândut toate biletele la România – Finlanda

Organizatorii partidei de sâmbătă, de pe stadionul Giulești, anunță că toate cele aproximativ 14.000 de biletele scoase la vânzare au fost epuizate.

Astfel, la primul meci pe teren propriu din actuala ediție a Ligii Națiunilor ”tricolorii” vor avea parte de susținere totală din partea fanilor.

”Jucăm cu stadionul plin! Pentru meciul cu Finlanda, programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, nu mai sunt bilete disponibile. Ultimele tichete au fost achiziționate în această dimineață.

În schimb, pentru partida cu Muntenegru, care se va desfășura marți, 14 iunie, suporterii își mai pot procura bilete. Mai sunt disponibile aproximativ 1.800 de tichete de intrare”, anunţă Federaţia Română de Fotbal.

10-06-2022
08:09

„Tricolorii” revin în Giulești după 11 ani

România se pregătește pentru primul meci pe teren propriu în actuala campanie de UEFA Nations League. Cu Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, „tricolorii” vor juca în Giulești, stadion pe care n-au mai evoluat din anul 2011.

În urmă cu 11 ani, România a întâlnit Bosnia & Herțegovina în preliminariile lui EURO 2012, meci câștigat de selecționata pregătită la acea vreme de Răzvan Lucescu cu scorul de 3-0. Golurile noastre au fost marcate de Adrian Mutu și Ciprian Marica, cu o „dublă”.

România a jucat în Giulești și un meci cu Finlanda, câștigat de „tricolori” cu 2-0, prin „dubla” lui Adrian Mutu. Cel mai celebru meci jucat de naționala noastră pe stadionul Rapidului este amicalul cu Germania, din 2002, în care ne-am impus cu 5-1, goluri Pleșan, Raț, o „scăriță” memorabilă, Dănciulescu (2) și Caramarin.

Meciurile „tricolorilor” în Giulești

  • 3 iunie 2011: România – Bosnia și Herțegovina 3-0 (preliminarii EURO 2012)
  • 26 martie 2005: România – Olanda 0-2 (preliminarii CM 2006)
  • 18 august 2004: România – Finlanda 2-1 (preliminarii CM 2006)
  • 28 aprilie 2004: România – Germania 5-1  (amical)
  • 4 iulie 1948: România – Cehoslovacia 2-1 (Cupa Balcanică)
  • 20 iunie 1948: România – Bulgaria 3-2 (Cupa Balcanică)
  • 2 mai 1948: România – Albania 0-1 (Cupa Balcanică)
  • 26 octombrie 1947: România – Polonia 0-0 (amical)
  • 12 octombrie 1947: România – Ungaria 0-3 (Cupa Balcanică)
  • 21 septembrie 1947: România – Cehoslovacia 2-6 (amical)
  • 22 iunie 1947: România – Iugoslavia 1-3 (Cupa Balcanică)
  • 13 iunie 1943: România – Slovacia 2-2 (amical)
09-06-2022
19:50

Edi Iordănescu a pus accent pe faza ofensivă!

Cu două zile înaintea meciului cu Finlanda, staff-ul naţionalei a pus accentul pe faza ofensivă la antrenament şi jucătorii au exersat finalizările. România speră să spargă gheaţa în faţa nordicilor şi să marcheze primele goluri din grupă, care să aducă prima victorie. 

 

09-06-2022
14:12

Ianis Hagi, încurajări pentru jucătorii naționalei

Ianis Hagi, aflat în recuperare după accidentarea la genunchi suferită la începutul anului, a fost în vizită la cantonamentul echipei naționale a României pentru a-și înbcuraja colegii înaintea meciului cu Finlanda.

Mijlocașul s-a salutat cu jucătorii și a stat de vorbă cu selecționerul Edi Iordănescu și cu ceilalți membrii ai staff-ului. În final, Ianis Hagi a acorda un interviu pentru FRF TV.

”Sunt bine. Recuperarea decurge fix cum mă așteptam. Sunt mulțumit de cum arată genunchiul până acum. Nu știu exact când voi putea juca din nou. Ce știu sigur e că de la lună la lună progresez. Totul e cum am plănuit împreună cu fizioterapeuții.

Sper să revin cât mai curând posibil, dar în același timp trebuie să-mi ascult și genunchiul și să nu forțez lucrurile dacă nu este nevoie. E o perioadă mai puțin bună pentru mine, e prima accidentare din cariera mea și e destul de mare.

Clar, corpul trăiește senzații diferite de acelea de zi cu zi. E greu, dar în același timp motivația este foarte mare, ambiția de a reveni este imensă și să îmi reprezint din nou clubul și echipa națională.

A fost foarte greu să urmăresc din tribună finala Europa League. Știam cum e, am mai urmărit meciuri când eram mic de-ale tatălui meu și emoțiile erau mari, dar acum știind că am pus și eu umărul la acea performanță a făcut totul mult mai greu.

Chestia e că nu controlezi nimic din tribună, nu depinde nimic de tine, și doar așteptați să iasă un rezultat bun. Ne-a mers bine până în finală, dar apoi, toată lumea știe, la penalty-uri ai nevoie de șansă. Nu am câștigat trofeul, dar performanța pe care am reușit-o va rămâne mereu în istoria clubului.

Mi-aș fi dorit să fiu pe teren la meciurile echipei naționale, la fel de mult ca la cele în care am lipsit la club. Știind că începe o nouă campanie, un nou straff, își dorești să fi aici, să experimentezi ceva nou.

Apoi, sentimentele pe care le ai când îmbraci tricolul naționalei sunt unice, nu poți să le compari cu niciun alt sentiment. E greu din fața televizorului, din tribună. Dar asta mă ambiționează foarte mult.

Avem nevoie de încredere. Talent este. Trebuie să avem încredere în noi că putem câștiga meciuri, mai ales când jucăm acasă. Trebuie să ne câștigăm meciurile de acasă și vom fi din nou în luptă.

Am discutat cu selecționerul despre accidentarea mea, mi-a transmis cele mai bune gânduri și că mă așteaptă cât mai repede alături de colegi. E clar că am vorbit despre națională, despre binele echipei. Își dorește să facă performanță, eu la fel și atâta timp cât știm drumul și toți împingem și luptăm spre același țel cu siguranță suntem pe drumul bine.

E normal ca fanii să fie dezamăgiți, și noi suntem, dar fericirea și dezamăgirea în fotbal durează doar o zi. Avem acum două meciuri pe care trebuie să le câștigăm și să plecăm cu capul sus”, a declarat Ianis Hagi.

09-06-2022
12:11

Un austriac, arbitru la România - Finlanda

Austriacul Harald Lechner va arbitra meciul România – Finlanda, din etapa a 3-a a Ligii națiunilor, care se va disputa sâmbătă, 11 iulie, de la ora 21:45, pe stadionul Giulești.

În vârstă de 39 de ani, Lechner va fi ajutat de asistenții Maximilian Kolbitsch și Andreas Staudinger, iar rezervă va fi Josef Spurny. În camera VAR se vor afla germanii Christian Dingert și Riem Hussein.

Harald Lechner a arbitrat-o pe CFR Cluj în înfrângerea cu AS Roma, scor 0-2, din faza grupelor Europa League, sezonul 2020-2021. În stagiunea recent încheiată, austriacul a arbitrat 27 de meciuri în toate competițiile, a arătat 99 de cartonașe galbene și 5 roșii.

09-06-2022
08:14

George Pușcaș ar putea continua la Pisa

Atacantul George Pușcaș a fost împrumutat de Reading la Pisa până la finalul sezonului, însă englezii ar vrea să scape cât mai repede de internaționalul român.

Pisa avea drept de achiziționare definitivă pentru 5.000.000 de euro dacă promova în Serie A, și de una la jumătate de preț dacă rămânea în Serie B, ceea ce s-a și întâmplat.

”Italienii au opţiune de a-l cumpăra pentru jumătate din acea sumă de 5.000.000 de euro. Rămâne de văzut dacă Pisa va accepta această ofertă, deşi Reading a plătit aproximativ 7 milioane de lire sterline pentru a-l cumpăra. Înţelegerea ar putea fi totuşi binevenită, după cele două sezoane şi jumătate dezamăgitoare ale lui Puşcaş.

În 2019, acesta a semnat un contract pe cinci ani şi este printre jucătorii cu cele mai mari salarii. Având în vedere situaţia financiară a clubului, se va profita de orice oportunitate de a reduce costurile salariilor”, scrie getreading.co.uk.

08-06-2022
18:10

”Tricolorii”, la primul antrenament după deplasarea din Bosnia&Herțegovina

Selecționerul Edi Iordănescu și staff-ul său au condus în această seară prima ședință de antrenament după revenirea în țară, din Bosnia și Herțegovina.

Lotul a fost împărțit în două grupuri. Fotbaliștii care au evoluat la Zenica au efectuat un antrenament lejer, de refacere, în timp ce grupul jucătorilor care au evoluat mai puțin, sau deloc în actuala campanie au efectuat un antrenament normal.

Singurul absent a fost Denis Alibec. Atacantul s-a accidentat la Zenica și este suspect de ruptură musculară. Fotbalistul va efectua, mâine, un control medical amănunțit pentru a fi diagnosticat.

08-06-2022
13:30

De la aeroport, direct în cantonament

”Tricolorii” au revenit în țară după cele două eșecuri, cu Muntenegru și Bosnia și Herțegovina, din primele jocuri din actuala ediție a Ligii Națiunilor.

Fotbaliștii vor pregăti următoarea confruntare europeană în cantonamentul de la Mogoșoaia. Selecționerul Edi Iordănescu nu le-a dat timp de relaxare jucătorilor.

Primul antrenament este programat chiar în această seară. Evident, jucătorii care au evoluat la Zenica vor efectua o ședință mai puțin intensă. În celălalt grup se vor afla fotbaliștii care au evoluat mai puțin, sau deloc.

08-06-2022
11:26

FRF cheamă fanii la stadion

Federația Română de Fotbal face un apel la suporteri să vină pe stadionul Giulești la meciul cu Finlanda și să susțină echipa națională a României.

”Nu am obținut rezultatele pe care ni le-am dorit, dar am simțit susținerea voastră și sperăm să vă răsplătim cât mai curând! Echipa Națională a României mulțumește celor 290 de suporteri prezenți la Podgorica și celor 331 de la Zenica!

De asemenea, azi, 8 iunie, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la primul joc de fotbal al României, suporterii beneficiază de preț redus la bilet în peluze, la meciurile cu Finlanda și Muntenegru!

Acestea pot fi procurate online, pe site-urile bilete.frf.ro şi bilete.ro şi în aplicația Fan Arena, dar şi la casele de bilete de la stadionul Giuleşti. Pentru a beneficia de reducere trebuie folosit codul TRICOLORI100”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook Echipa națională de fotbal a României.

08-06-2022
09:40

Olaru, ales jucătorul lunii mai

Mijlocașul echipei FCSB, Darius Olaru, a fost votat ”tricolorul” lunii mai, pentru evoluțiile excelent avute în finalul sezonului de campionat.

Olaru a primit 37,26% din voturile participanților la sondaj și l-a devansat pe coechipierul său de la club, Florin Tănase, care a strâns 21,24% din sufragii.

Clasamentul a fost completat de Alexandru Maxim 18,27%, Marius Ștefănescu 14,22% și Andrei Rațiu 9,01%.

Este un moment extrem de delicat în istoria echipei naționale. Pe 8 iunie, adică miercuri, s-au împlinit 100 de ani de la primul meci din istoria „tricolorilor”, care au debutat la nivel de țări cu o victorie cu 2-1 în Iugoslavia. Pe 11 iunie anul acesta este programat la București jocul cu Finlanda, din etapa a 3-a din grupa a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor și după două eșecuri, fără gol marcat, în Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, jubileul s-ar putea transforma într-o tristă aniversare.

Pe 8 iunie s-au împlnit 100 de ani de la primul meci al echipei naționale

La acest moment, România este singura echipă din grupă care nu are niciun punct și 0 la capitolul eficacitate, primind în schimb trei goluri. Ocupăm, evident, ultimul loc în grupă, după Muntenegru, 3 puncte, Bosnia-Herțegovina și Finlanda, câte 4 puncte, despărțite de un gol la golaveraj, în  favoarea nordicilor. Pe care îi vom avea musafiri sâmbătă seară, de la ora 21:45, pe noul stadion al Rapidului, arena „Valentin Stănescu”, în Giulești.

ADVERTISEMENT

În mod normal, un meci acasă cu Finlanda nu ar fi trebuit niciodată să stârnească emoții, dacă ne amintim că în anii 70, tot la București, pe stadionul „23 August”, actuala „Arena Națională”, îi topeam pe nordici cu scorul de 9-0! E adevărat că tot noi, nu se putea altfel, făceam apoi doar 1-1 la Helsinki.

Acum, datele problemei sunt cu totul altele. Finlanda nu mai este o națională de schiori adusă pe teren de fotbal, a fost la ultimul turneu final de EURO 2020 pentru prima dată în istorie și să ne amintim că în preliminariile pentru EURO 2016, unde am ajuns și noi, am egalat abia în ultimele secunde acasă, contra adversarilor de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, record nedorit în istoria „tricolorilor”

Iar după evoluțiile care de multe ori au frizat penibilul ale celor care au îmbrăcat tricoul echipei naționale în Muntenegru și în Bosnia-Herțegovina nu putem fi prea optimiști, chiar dacă jucăm acum acasă, iar Finlanda va fi la prima deplasare după două partide la domiciliu. Nu se vede nimic în jocul primei noastre reprezentative, decât haos și frică de a încerca să fim noi cei care să punem presiune.

Deja Edi Iordănescu a stricat la capitolul imagine tot ce a realizat până acum, fiind primul selecționer din istorie care la primele patru meciuri, două amicale și două oficiale, nu a reușit nicio victorie! Sigur, obiectivul de a termina pe unul dintre primele două locuri în această grupă extrem de abordabilă nu este încă ratat matematic, dar pentru asta ar trebui să ne dezmeticim brusc și să obținem victorii legate.

ADVERTISEMENT

Nu a mai greșit Chiricheș, dar a făcut-o Niță

În  Bosnia-Herțegovina, selecționerul a schimbat complet sistemul defensiv și a umblat și în celelalte compartimente. Frica de un nou eșec, de care nu am scăpat, a fost demonstrată și de faptul că am jucat cu cinci apărători, dar acum nu a mai gafat Chiricheș, a făcut-o omul în care aveam deplină încredere, portarul Niță.

Cu siguranță, partida cu Finlanda ar trebui să o abordăm într-o manieră ofensivă. Întrebarea e dacă putem, în condițiile în care nu avem un mijlocaș care să conducă jocul, iar atacanții au mari probleme pentru a putea marca.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu trebuie băgat din primul minut, posibilă înlocuire de portar

Jucătorii sunt și debusolați, unii chiar au intrat în contre verbale cu suporterii după meciul din Bosnia și e greu de spus cum va mai roti Edi Iordănescu lotul pentru a putea trimite pe teren o echipă care să spere la un rezultat pozitiv în acest moment aniversar pentru fotbalul nostru.

Nu se știe dacă nu va fi și momentul în care Florin Niță să lase locul unuia dintre debutanții Moldovan, mai ales că se joacă pe stadionul Rapidului, sau Târnovanu. Schimbări pot avea loc la mijloc, unde poate apărea și Sorescu, nefolosit până acum, dar și debutantul Păun de la Sepsi.

În atac, problema e că nici Pușcaș, nici Ivan, nici Tănase nu au arătat nimic, iar acum este momentul să se joace din primul minut cu tupeistul Octavian Popescu, singurul capabil să mai inventeze ceva personal în steoretipia „tricolorilor”. În plus, Denis Alibec s-a accidentat în finalul partidei cu Bosnia&Herțegovina și iese complet din calcule pentru cele două partide rămase de disputat în iunie.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,54 este cota pentru „ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT