Life

Selly, scrisoare către premierul Ludovic Orban și Ministrul Educației. Schimbările pe care le cere în sistemul de învățământ

01.09.2020 | 17:45
Selly scrisoare catre premierul Ludovic Orban si Ministrul Educatiei Schimbarile pe care le cere in sistemul de invatamant
Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui Selly. Ce relație are vloggerul cu ei. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Selly duce un război cu sistemul de învățământ din România, fiind nemulțumit de modalitatea în care se face școală la noi în țară.

După nenumărate vloguri pe Youtube în care a vorbit despre cât de nepotrivit sunt îndrumați elevii spre studiile superioare, viitor, cariere profesionale și cu ce rămân la nivel de cunoștințe după ce termină școala, Selly a redactat o scrisoare destinată premierului Ludovic Orban și către Ministrul Educației în vederea schimbării modalității de predare în școlile din România.

ADVERTISEMENT

Scisoarea lui Selly cuprinde patru puncte de dezbatere și este deja apreciată de zeci de mii de tineri pe Instagram, distribuită și intens comentată.

Selly, către Orban: „Vrem o școală ca afară”

După farsele care l-au adus în atenția presei, Selly postează pe rețelele de socializare o scrisoare prin care cere ca sistemul de învățământ să fie schimbat, căci, în opinia lui, școala din România nu-i ajută pe tineri să evolueze, ci doar îi îndobitocește.

ADVERTISEMENT

„ Cine vrea să schimbăm școala? Vă rog să citiți această scrisoare și, dacă sunteți de acord cu mesajul meu, să o postați și voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, să o trimiteți la Guvern, să o trimiteți prietenilor. Dacă această scrisoare are o imensă susținere le va fi imposibil să ne ignore. Școala din România scoate, în prezent, analfabeți funcționali pe bandă rulantă. De ce e mai important să memorezi pagini întregi de comentarii decât să înveți despre bani, economie, instituțiile statului, sănătate, drepturile și obligațiile tale? Am intrat în sistemul de învățământ în 2008, am terminat liceul în 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de învățământ a rămas exact la fel, trist și orientat spre trecut. SHARE dacă vrei să avem o școală ca în 2020! VremOScoalaCaAfara EducatiaSchimbaTot.”, a scris Selly pe Instagram.

Tânărul speră ca postarea lui să fie distribuită de câți mai mulți oameni pentru a fi luată în serios de către guvernanți, în special de premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Dă România TV în judecată

Nervos pe modul în care postul tv l-a criticat în direct cu diferite anunțuri despre care spune că nu sunt adevărate și i-au alertat fmailia și chiar proprietarul apartamentului în care locuiește, Selly s-a hotărât să acționeze România TV în Instanță.

Astfel, mai hotărât ca oricând, chiar și după ce a făcut farsa cu accidentul în speranța că va fi preluat și publicat clipul, lucru ce s-a întâmplat în toată presa din România, cântărețul s-a hotărât că cei care l-au denigrat public să plătească. „

ADVERTISEMENT

Voi acționa în judecată postul România TV pentru afirmațiile mincinoase pe care le-au făcut aseară și ca să fie foarte, foarte clar: m-ați auzit pe mine vreodată că am zis, „votați cu X sau cu Y”.

N-am cerut niciodată în viața mea bani vreunui partid politic, niciunui om politic, n-am realizat niciodată niciun fel de asociere între mine și orice entitate politică. E unul dintre principiile mele să nu fac astfel de asocieri politice.

Zvonul cum că eu aș fi primit suma de 50.000 de euro din partea unui partid este complet fals. Nu a existat nici măcar un dialog între mine sau cineva și acel partid. Vloggul de astăzi nu este despre RTV, este despre educație și fake news.

Am simțit nevoia să adaug aceste mențiuni pentru că nu pot permite ca numele meu să fie tăvălit în tot felul de asocieri politice care nu s-au întâmplat niciodată. Ar trebui să le fie rușine și vor plăti în instanță!”, a spus vloggerul.

ADVERTISEMENT