News

Dr. Beatrice Mahler, despre pneumonia de aspirație de care a murit Benone Sinulescu: ”Are risc mare de deces”

Pneumonia de aspirație, boala din cauza căreia îndrăgitul interpret de folclor, Benone Sinulescu, s-a stins din viață, este una cu risc mare de deces, explică dr. Beatrice Mahler.
18.11.2021 | 23:53
Dr Beatrice Mahler despre pneumonia de aspiratie de care a murit Benone Sinulescu Are risc mare de deces
ADVERTISEMENT

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a oferit detalii despre boala care i-a luat viața lui Benone Sinulescu, pneumonia de aspirație.

O astfel de afecțiune nu se tratează acasă, explică medicul, căci asta a făcut, de fapt, regretatul cântăreț, refuzând internarea. Pneumonia de aspirație este o boală care se tratează la spital, din cauza riscului mare de deces pe care-l prezintă.

ADVERTISEMENT

Cât de mult afectează organismul uman pneumonia de aspirație

Pneumonia de aspirație face ca o parte din conținutului stomacului să ajungă la plămâni și să îi ardă. Boala este întâlnită, adesea, în rândul persoanelor cu afecțiuni neurologice sau care au come din diferite motive, mai informează Beatrice Mahler.

Benone Sinulescu în perioada vieții sale.
Benone Sinulescu în ultima perioadă a vieții sale. Sursa foto: Facebook

 

“Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare.

ADVERTISEMENT

Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment. Este foarte important ca intervenția să se facă promt în astfel de situaţii.

Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice. Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat dr. Beatrice Mahler la România TV.

ADVERTISEMENT

De ce nu a vrut Benone Sinulescu să meargă la spital

Ceea ce l-a oprit pe solistul de muzică populară din a merge la spital să se trateze de pneumonia de aspirație ar fi fost teama de coronavirus, a transmis soția lui, îndurerată fiind.

“A făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica.

ADVERTISEMENT

Îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat soția lui Benone Sinulescu pentru impact.ro

Benone Sinulescu a mai fost la un pas de a-și pierde viața în această vară, în luna iulie. Soția lui l-a găsit leșinat în casă, atunci fiind dus de urgență la spital.

Benone Sinulescu a murit joi după amiază la vârsta de 84 de ani. A fost una dintre emblemele cântecului popular prin melodiile sale care au cucerit inimile a milioane de români. Artistul este originar din localitatea Siriu, Buzău, aici născându-se pe 24 mai 1937.

ADVERTISEMENT