Life

Semnul care îți spune că bei prea mult alcool. Ce îți apare pe față dacă ai acest obicei

Dacă bei prea mult alcool, corpul tău o să îți transmită un semnal de alarmă. Iată ce îți apare pe față dacă ai acest obicei.
14.04.2024 | 16:08
Semnul care iti spune ca bei prea mult alcool Ce iti apare pe fata daca ai acest obicei
Semnul care îți spune că bei prea mult alcool. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama că bei prea mult alcool? Poate ai făcut un obicei din asta, dar încă nu realizezi acest lucru. Adevărul este că organismul tău poate să îți dea niște semne, pe care e bine să le vezi.

Semnul care îți spune că bei prea mult alcool

Alcoolul are o mulțime de efecte negative asupra organismului nostru în momentul în care este consumat des, dar și în cantități mari. Într-adevăr, putem bea un pahar de vin pe săptămână. Trebuie însă să știm când să ne oprim.

ADVERTISEMENT

Dincolo de efectele devastatoare pe care alcoolul le are asupra organismului, el poate să ne și îmbătrânească. Astfel, dacă bei prea mult alcool poți avea o imunitate scăzută și de asemenea, poți observa riduri pronunțate la nivelul feței.

Conform recomandărilor venite din partea specialiștilor, nu trebuie să depășim două porții de alcool pe zi. Iar o porție este echivalentul a 330 de mililitri de bere, sau 140 de mililitri de vin. Recomandarea este pentru persoanele care sunt sănătoase însă.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce îți apare pe față dacă bei prea mult alcool? Alcoolul deshidratează pielea în primul rând. Mai departe, te poți confrunta cu o piele uscată, iar procesul de îmbătrânire este și el accelerat.

Ce îți apare pe față dacă ai acest obicei

Pielea de pe față o să fie lipsită de elasticitate, uscată, iar în apropierea ochilor pot apărea și câteva pete maro, care se extind. De asemenea, nasul devine și el mai roșu în timp, în cazul persoanelor care se confruntă cu rozacee în special.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, dacă bei prea mult alcool, acest lucru se va vedea în timp pe față, dar și pe corp. Pielea ta va arăta altfel, spre deosebire de cea a persoanelor care nu au un astfel de viciu.

Dincolo de asta, consumul de alcool în cantități mari îți poate avea un impact semnificativ și asupra somnului. Nu o să poți să te mai odihnești cum o făceai odată și de asemenea, pot apărea chiar și insomniile.

ADVERTISEMENT

Putem spune, deci, că alcoolul ne degradează din mai multe puncte de vedere, atât intern, cât și extern. Tocmai din acest motiv, este bine să evităm să îl consumăm atât de des.

ADVERTISEMENT