News

Sentință finală pentru autorul jafului de 500.000 de euro din casa milionarului Dan Nicorescu. Afaceristul, torturat cu electroșocuri

Basarbeanul care l-a tâlhărit, torturat și amenințat cu pistolul pe milionarul Dan Nicorescu, în propria casă, a fost condamnat definitiv la ani grei de închisoare.
13.03.2024 | 10:57
Sentinta finala pentru autorul jafului de 500000 de euro din casa milionarului Dan Nicorescu Afaceristul torturat cu electrosocuri
Milionarul Dan Nicorescu a fost victima unui jaf cu violență, petrecut în vila sa din nordul Capitalei / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Dan Nicorescu Facebook
ADVERTISEMENT

Autorul jafului de 500.000 de euro din octombrie 2020, al cărui victimă a fost excentricul milionar Dan Nicorescu, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București. Magistrații au admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și i-au mărit pedeapsa cu cinci ani, față de cea primită pe fond.

Al doilea hoț nu a fost prins niciodată

Basarabeanul Serghei Rădean a fost găsit vinovat pentru furt calificat, tâlhărie calificată care a produs consecințe deosebit de grave, distrugere și lipsire de libertate. De asemenea, el trebuie să achite contravaloarea tuturor bunurilor furate. Partenerul lui Rădean, un individ cunoscut sub numele de Chioroglo, s-a făcut nevăzut după lovitura de o jumătate de milion de euro și se presupune că nu mai este în țară.

ADVERTISEMENT

Milionarul Dan Nicorescu a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte modul în care a fost jefuit, atacat cu un aparat cu electroșocuri și torturat în propria casă.

Coșmarul milionarului Dan Nicorescu: l-au electrocutat în zona capului

”Fiind audiat în calitate de persoană vătămată la data de 20.10.2020, numitul Nicorescu Dumitru-Dan a declarat faptul că în data de 20.10.2020, în jurul orei 03:00, în timp ce dormea în unul din dormitoarele casei sale de la etajul 1, a fost trezit de două persoane, una dintre acestea îi ţinea mâna la gură, iar alta îl ţinea de mâini şi de picioare pentru a nu se putea mişca.

ADVERTISEMENT

Persoana vătămată a observat că aceştia vor să îl deposedeze de bijuteriile pe care le avea asupra sa, moment în care a reuşit să se întoarcă cu spatele şi şi-a dat jos de la mână ceasul şi un inel pe care le-a ascuns sub plapumă. Imediat unul dintre autori, utilizând un aparat cu electroşocuri l-a electrocutat în zona din spate a capului (…).

În scurt timp după ce a fost imobilizat şi i-a fost pusă o pereche de cătuşe la mâini, a fost condus de către cei doi autori la parterul casei, spre living şi bibliotecă unde autorii l-au legat de scaunul biroului din bibliotecă, cu două perechi de cătuşe, una pentru fiecare mână, fiind legat de marginile scaunului şi i-au cerut insistent să le spună unde se află seiful”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Rădean, către Nicorescu: ”Te vom duce în pădure”

Nicorescu a povestit că unul dintre autorii jafului a găsit seiful, care se afla într-o anexă a biroului, încastrat în podea, și i-a cerut afaceristului cifrul. Omul de afaceri a acuzat șocul și le-a spus agresorilor că nu și-l amintește. În replică, acesta s-a trezit lovit cu pumnul în zona abdomenului.

”În busculada creată, a observat că unul din autori avea la mână ceasul pe care persoana vătămată încercase să-l ascundă când a fost trezit de către aceştia, respectiv un ceas marca Ulysse Nardin Blue Turbillon, ediţie limitată nr. 34/99, valorând aproximativ 300.000 euro, conform persoanei vătămate”, se mai arată în dosar.

ADVERTISEMENT

În acel moment, unul dintre agresori i-a spus milionarului că ”îl vor duce în pădure” și că nu merită să își riște viața pentru niște bunuri. După asta, Nicorescu a fost lovit în cap și și-a pierdut cunoștința. Unul dintre agresori a luat o sticlă cu apă și a turnat-o peste afacerist, pentru a-și reveni. Amețit, acesta le-a spus hoților că îi este frig, așa că aceștia i-au adus o plapumă de la etaj. În cele din urmă, omul de afaceri a cedat și a deschis seiful.

Bijuterii de sute de mii de euro, furate din vila milionarului

Din seif, hoții au extras 6-8 ace de cravată din aur și argint, 4-5 butoni cămașă din aur și argint, mai multe ”balene” pentru gulerul cămășii, din aur și argint, trei ceasuri care valorau, în total, 100.000 de euro, precum și suma de 1.500 de euro.

Din casă, infractorii au mai extras suma de 3.700 de lei și o pereche de ochelari de firmă, cu lentile roșii, de 10.000 de euro. Aceștia i-au luat și bijuteriile pe care le avea asupra sa: trei brățări cu pietre prețioase pe care le avea la mâna stângă, șapte brățări cu diamante de la mâna dreaptă și trei lănțișoare din aur cu cruciulițe din diamante albe, pe care le purta la gât. Un inel de aur cu diamant, de 16-27K, pe care Nicorescu l-a ascuns sub plapumă, în momentul în care a fost atacat, nu a mai fost găsit. Valoarea acestuia: 100.000 de euro.

L-au legat cu cătușele și a fost găsit după opt ore

”Autorul cu care a comunicat i-a spus să nu ţipe întrucât nu va fi auzit de nimeni. După ce au terminat de scotocit şi căutat bunuri prin casă, autorii l-au dezlegat de pe scaun şi l-au legat de canapea cu două seturi de cătuşe, de piciorul drept, pentru a avea o libertate de mişcare mai mare.

Pe o masă de sticlă din living autorii au lăsat cheia de la cătuşe, dar persoana vătămată nu ajungea la ea. De asemenea, persoana vătămată precizează că a fost ameninţată şi cu un pistol argintiu de mici dimensiuni. Acesta mai spune că nu a rănit pe niciunul dintre autori, ci doar s-a apărat de loviturile primite, fiind conştient tot timpul şi în stare de şoc, având şi frisoane.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi autori, persoana vătămată a reţinut că amândoi erau îmbrăcaţi identic, purtau cagule negre tip mască de ski, cu o singură deschizătură în dreptul ochilor, pe sub care probabil purtau măşti din plastic, asta pentru că nu le putea vedea pielea ci doar ochii”, se mai arată în dosar.

Dan Nicorescu a rămas legat de canapea până a doua zi, în jurul orei 13:45, când a fost găsit de o apropiată. După ce au analizat filmările de pe camerele de luat vederi, s-a constatat că cei doi hoți au părăsit imobilul la ora 05:48, cu un BMW seria 5.

Basarabeanul a aruncat în aer și câteva bancomate

Două săptămâni mai târziu, automobilul a fost identificat circulând pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Cei doi autori ai jafului se aflau la bordul automobilului când acesta a fost oprit de un echipaj al poliției. Partenerul lui Rădean a apucat să fugă din mașină, însă basarabeanul a fost prins.

Polițiștii au aflat că cei doi hoți mai aveau la activ câteva tâlhării realizate în același stil. Una dintre victime este un cunoscut medic care locuiește în comuna Mănăstirea din Călărași. Acesta le-a povestit anchetatorilor că hoții au dat dovadă de un calm incredibil, cu toate că apucase să-l rănească pe unul dintre ei cu un cuțit. El spune că nu a fost lovit, ci doar legat și i s-a explicat că nu va păți nimic dacă le dă toți banii. Soția lui, care se afla în casă, a fost și ea legată, însă aceasta a avut parte de o atitudine ”oarecum amabilă”.

Basarabeanul a mai fost găsit vinovat și de spargerea unor bancomate prin metoda ”pizza slice”, respectiv introducerea unui dispozitiv exploziv în fanta pentru cardul de credit, urmat de detonarea aparatului.

Cine este Dan Nicorescu

Dan Nicorescu (56 de ani) este considerat drept unul dintre cei mai excentrici milionari români. Înainte de jaful din 2020, el se lăuda cu o colecție impresionantă de mașini de lux: un Lamborghini Aventador, un Aston Martin DBS Superleggera, un Rolls Royce Phantom Coupe, un Bentley Continental GT și un Ferrari Superfast 812, cu o valoare totală de aproape două milioane de euro.

Vedetă a publicațiilor tabloide, Dan Nicorescu și-a clădit averea după ce a vândut acțiunile pe care le deținea la Banca Românească și la fosta bancă Albina. De asemenea, el a povestit într-un interviu că a câștigat sume mari prin speculații la bursă și că deține o fabrică de material rulant pentru căi ferate.

ADVERTISEMENT
Tags: