News

Sentința instanței pentru socrii lui Cătălin Cherecheș. Ce decizie s-a luat în dosarul mitei pentru judecătoare

Socrii lui Cătălin Cherecheș și-au aflat sentința. Ce a decis Tribunalul Mureş în dosarul în care cei doi sunt acuzați de dare de mită
11.04.2024 | 14:12
Sentinta instantei pentru socrii lui Catalin Chereches Ce decizie sa luat in dosarul mitei pentru judecatoare
Sentința instanței pentru socrii lui Cătălin Cherecheș. colaj Fanatik/ Foto 2mnews.ro/Inquam Photos Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Sentința instanței pentru socrii lui Cătălin Cherecheș a fost pronunțață, joi, 11 aprilie. Este vorba despre o decizie în primă instanță, nefiind definitivă, în dosarul în care cei doi sunt judecați pentru dare de mită.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare

Tribunalul Mureș a hotărât ca Dorin Petru Gliga și Claudia Gliga să fie condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Soacra fostului primar din Baia Mare a primit trei ani cu suspendare, în timp ce socrul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală, cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă inculpatul G.C., la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută de art. 290 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (…) În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare. În temeiul art. 92 Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. (…)

În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală, cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă inculpatul G.D.P., la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, faptă prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 290 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. (…)

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare. În temeiul art. 92 Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în decizia instanței.

Decizia nu este definitivă

Hotărârea poate fi contestată de DNA. Amintim că socrii lui Cătălin Cherecheș sunt acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. În noiembrie 2023, Claudia Gliga a fost prinsă în flagrant, în timp ce încerca să ofere șpagă mamei unei judecătoare.

ADVERTISEMENT

Ei au promis că vor da femeii între 50.000 și 100.000 de euro, cerând ca magistratul să îl achite pe ginerele lor în dosarul de corupție în care era judecat. Tot în noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Înainte de aflarea deciziei Curții de Apel Cluj, fostul edil a fugit din România, prin Vama Petea, după ce a prezentat unui polițist de frontieră actul de identitate al unui văr. Ulterior, Cherecheș a fost prins în Germania.

ADVERTISEMENT

În martie, fostul primar din Baia Mare a fost extrădat și încarcerat la Penitenciarul Rahova din Capitală. În ceea ce îi privește pe socrii săi, aceștia au fost trimiși în judecată în decembrie 2023 pentru faptele menționate anterior.

 

ADVERTISEMENT
Tags: