News

Sentința pentru Darius Vâlcov, amânată din nou! Cum au motivat magistrații

13.07.2020 | 17:00
Sentința pentru Darius Vâlcov, amânată din nou! Cum au motivat magistrații
Darius Vâlcov scapă de sentință până pe 24 iulie! Sursa foto - Ovidiu Micsik / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Sentința pentru Darius Vâlcov a fost amânată din nou! Tribunalul Gorj a făcut acest lucru și a spus pas pronunțării soluției în dosarul în care fostul consilier al Vioricăi Dăncilă este acuzat de instigare la dare şi luare de mită.

Conform celor de la Mediafax, sentinţa a fost amânată pentru 24 iulie. Vă readucem aminte că este pentru a doua oară când acest tribunal amână verdictul.

ADVERTISEMENT

„Instanţa amână pronunţarea în cauză la data de 24.07.2020. Cu apel odată cu fondul”, a decis instanța, de această dată.

Darius Vâlcov scapă de sentință până pe 24 iulie!

De remarcat că Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că acesta ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru. În acelaşi dosar sunt trimise în judecată alte trei persoane.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar.

Fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt.

Acesta trebuia să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii uneia dintre firme – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită.

Nu e singura problemă pe care Darius Vâlcov o are. Aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a fostului consilier de stat reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

ADVERTISEMENT

Aceasta este concluzia Comisiei de lucru a CNATDCU, care a analizat sesizarea de plagiat în acest caz, propunând retragerea titlului de doctor.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri