Fotbal international

Senzațional! Un portar a marcat din poartă în poartă în Anglia. Video

20.01.2021 | 15:36
Senzational Un portar a marcat din poarta in poarta in Anglia Video
Senzațional! Un portar a marcat din poartă în poartă în Anglia. foto: the sun
ADVERTISEMENT

Tom King, portarul lui Newport, a marcat un gol absolut senzațional, din poartă în poartă, în meciul pe care formația sa l-a disputat marți seara pe terenul celor de la Cheltenham.

Cu ajutorul vântului, King a reușit deschiderea scorului în minutul 12 al partidei, gazdele egalând mai apoi în prelungirile primei reprize prin Blair. 1-1 a fost și scorul final, iar Newport și-a consolidat poziția secundă în clasament, în timp ce Cheltenham a urcat pe locul 6.

ADVERTISEMENT

O mare parte de vină la golul înscris de King a avut și Joshua Griffith, portarul gazdelor, care a calculat greșit traiectoria balonului și a sărit pe sub acesta.

Gol senzațional marcat de un portar în Liga a patra engleză. Balonul s-a dus din poartă în poartă

Meciul dintre Cheltenham și Newport, disputat marți seară în cadrul etapei a 23-a din League Two (divizia a patra engleză), va rămâne mult timp în memoria microbiștilor datorită golului senzațional reușit de Tom King, portarul formației oaspete.

ADVERTISEMENT

În minutul 12 al întâlnirii, goalkeeper-ul galezilor urma să repună mingea în joc printr-o lovitură din colțul careului mic, însă nimeni nu bănuia că urma să asiste la, probabil, golul sezonului.

King a șutat în minge, aceasta a fost purtată de vântul puternic până în apropierea careului advers, unde a lovit gazonul, a luat o traiectorie înșelătoare, l-a depășit pe Joshua Griffith, portarul gazdelor, aflat pe linia de 6 metri, și a intrat în plasă. Gol superb, rar întâlnit pe un teren de fotbal, însă trebuie remarcată greșeala impardonabilă a lui Griffith, care a sărit complet aiurea și a facilitat reușita.

ADVERTISEMENT

De remarcat faptul că Tom King nu s-a bucurat deloc de superba sa reușită, poate și din cauză că vinovat era un coleg de breaslă, lucru sesizat și fani în comentariile de pe rețelele de socializare. „Nici măcar nu a sărbătorit. Respectul corect al sindicatului portarilor”, a spus unul dintre internauți, în timp ce altul a făcut haz de necaz de reacția lui Griffith: „Nu am putut auzi pe nimeni care să strige «privește săritura!»”.

Și portarii români marchează goluri spectaculose. Mirko Pigliacelli este ultimul care a înscris în Liga 1

Italianul Mirko Pogliacelli este ultimul portar care a marcat un gol în Liga 1. Reușita sa avea loc pe 24 februarie 2019, într-un meci din sezonul regular disputat pe Arena Națională contra FCSB-ului. În minutul 39 al partidei, la scorul de 1-0 pentru gazde, oltenii au primit o lovitură de la 11 metri, iar cel desemnat să o execute a fost goalkeeper-ul italian. Și nu s-a făcut de râs, șutul său la vinclu învingând-ul fără probleme pe Bălgrădean. Din păcate pentru olteni, golul marcat de Pigliacelli nu le-a fost e mare folos, scorul final fiind până la urmă 3-2 în favoarea gazdelor.

ADVERTISEMENT

Trecând de la Liga 1 în eșaloanele inferioare, în toamna anului trecut am avut parte de două goluri spectaculoase marcate de portarii români. Mai întâi, în luna octombrie, a ieșit la rampă Florin Raț, de la CS Hunedoara, în partida de pe teren propriu cu CS Cugir. În minutul 90+8, la scorul de 3-2 în favoarea oaspeților, Raț a plecat la atac, în ciuda faptului că formația sa nu beneficia de o fază fixă. El a reușit, însă, să aducă egalarea cu o superbă lovitură de cap, după o centrare de pe partea dreaptă. Imediat după gol, arbitrul întîlnirii a fluierat finalul jocului.

Golul marcat de Florin Raț a ajuns și în presa străină. „Fotbalul din România are multe surprize. În liga a treia, CS Hunedoara îi este datoare portarului Florin Raț. Prezent în careul advers, acesta a înscris cu capul și a adus victoria echipei sale în ultima secundă. Lovitura de geniu aduce aminte de golul extraordinar cu capul al lui Ali Ahamada, din meciul Toulouse – Rennes, din septembrie 2012″, a scris cotidianul francez L’Equipe.

A venit mai apoi rândul lui Răzvan Udrea să se remarce, în luna noiembrie, la meciul pe care FCSB 2 l-a jucat în deplasare cu FC Voluntari 2. În minutul 47 al partidei, la scorul de 1-1, Udrea a reușit să marcheze cu un șut de la peste 70 de metri de poarta adversă.

La o acțiune de atac a gazdelor, el a ieșit la marginea careului și a degajat cu sete balonul, care a căpătat o traiectorie ciudată, l-a sărit pe goalkeeperul advers și a intrat în plasă. Până la urmă, oaspeții s-au impus în acel joc cu 4-1.

ADVERTISEMENT