News

Șerban Nicolae a plecat din PSD: “Este ca şi cum România îl scotea pe Hagi din echipă”

22.10.2020 | 16:20
Serban Nicolae a plecat din PSD Este ca si cum Romania il scotea pe Hagi din echipa
Șerban Nicolae a plecat din PSD: "Este ca şi cum România îl scotea pe Hagi din echipă"
ADVERTISEMENT

Continuă plecările din PSD. După Liviu Pleșoianu, un alt actual parlamentar social-democrat, Șerban Nicolae, și-a anunțat demisia din partidul condus de Marcel Ciolacu.

Senatorul, care era membru al social-democraților de 30 de ani, a luat decizia radicală după ce nu a prins un loc pe lista partidului la alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, Nicolae a anunțat că demisionează din PSD. Cu o zi în urmă, Marcel Ciolacu anunța că senatorul nu a fost propus de nicio organizație județeană pentru a candida la următoarele alegeri.

Șerban Nicolae a plecat din PSD: ”Partidul vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament”

Miercuri, Șerban Nicolae spunea că urmează să facă un anunț important, după ce el şi mai mulți colegi cu greutate din PSD au fost scoși de pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

La 24 de ore după ce dădea de înțeles că va lua o decizie majoră, Nicolae a venit cu mesajul anticipat de toată lumea: pleacă din PSD.

“Dragi prieteni, azi am fost pus în fața celui mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-am înființat în 1992.

ADVERTISEMENT

Implicit, părăsesc și grupul parlamentar pe care l-am condus la performanțele politice pe care le cunoașteți și la care ați contribuit. Cea mai frumoasă apreciere pe care mi-ați putut-o face a fost aceea de a mă desemna, prin vot, cu patru candidați și două tururi de scrutin, candidatul grupului PSD la funcția de președinte al Senatului.

Știu bine ce presiuni s-au făcut împotriva acestei alegeri, ce telefoane s-au dat și ce amenințări s-au rostit.”, spune senatorul, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Șerban Nicolae critică ”transferul” de medici în PSD

Referindu-se la ultimele mutări de trupe din PSD, mai exact aducerea unor medici care să candideze pe listele de la Senat și Camera Deputaților, Șerban Nicolae a fost extrem de dur.

”Refuz, totuși, să accept inepția că PSD vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament și resping cu toată puterea sugestia că parlamentarii PSD, medici de profesie din actualul Parlament, ar fi prea puțini sau insuficient pregătiți profesional.

Asta este și o minciună, și o insultă. Refuz să accept și ideea că persoane care au pierdut, în funcție fiind, alegerile locale reprezintă baza victoriilor viitoare.

Nu sunt ipocrit și nu vă pot ura succes. Dar vă pot sfătui să nu vă bazați pe impostori, pe intriganți, pe mincinoși şi pe trădatori. Sunt încă destui, mai ales la decizii. Vă doresc sănătate, putere de reflecție și curaj!”, a mai spus, joi, Şerban Nicolae.

De-a lungul ultimilor ani, Șerban Nicolae a fost președinte al Comisiei Juridice din Senat și fost lider al senatorilor social-democrați. Nicolae făcea parte din garda veche a partidului care a stat alături de Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT