Sporturi

Serena Williams şi Maria Şarapova, cele mai bogate femei din sport. Ce loc ocupă Simona Halep

30.12.2020 | 18:23
Serena Williams si Maria Sarapova cele mai bogate femei din sport Ce loc ocupa Simona Halep
ADVERTISEMENT

La finalul anului 2020, Yahoo Finance a întocmit topul celor mai bogate sportive din istorie, aici intrând absolut toate disciplinele sportive. Două vedete din lumea tenisului, americanca Serena Williams şi rusoiaca Maria Şarapova, care s-a retras din activitate, se află pe primele locuri.

Serena Williams a reuşit să strângă din premiile obţinute la marile turnee şi din contractele publicitare suma de 200 de milioane de dolari, în timp ce Şarapova s-a oprit în dreptul bornei de 140 de milioane. Pe locul trei se află o anume Alexis DeJoria, 43 de ani, care a făcut 100 de milioane dolari din cursele de Drag Racing.

ADVERTISEMENT

Serena Williams, deşi se apropie de ştacheta vârstei de 40 de ani, împlinind 39 în septembrie, nu şi-a anunţat încă retragerea din activitate, cum nu a făcut-o nici sora ei mai mare cu un an, Venus, şi ea prezentă în această ierarhie a celor mai bogate femei din sport pe locul 4, cu 95 de milioane dolari.

Simona Halep e la egalitate cu Wozniakci şi Steffi Graf în clasamentul celor mai bogate sportive

În top 10 al celor mai bogate sportive o regăsim şi pe Simona Halep, 28 de ani, care împarte locurile 9-11, cu aceeaşi sumă de bani, 30 de milioane cu alte două foste jucătoare de tenis: daneza Caroline Wozniacki, cea care a învins-o cu mult cântec în finala Australian Open 2018 şi Steffi Graf, germanca plătind tribut faptului că pe vremea sa premiile erau considerabil mai mici, altfel la trofee le domină clar pe Halep şi Wozniacki la un loc.

ADVERTISEMENT

Alte două foste jucătoare în sportul alb, chinezoaica Li Na şi rusoaica Anna Kurnikova, ocupă locul 6, cu un total fiecare de 50 de milioane dolari, ceea ce este oarecum surprinzător. Aceasta pentru că Li Na nu are în cariera sa decât 9 turnee câştigate, dintre care două de Grand Slam şi cea mai bună clasare la individual a fost poziţia a doua.

Anna Kurnikova, 50 de milioane de dolari, deşi nu a fost o mare jucătoare de tenis

La Anna Kurnikova, cea mai bună clasare a fost locul 8, însă nu se poate lăuda cu succese la marile turnee, practic ea strângând maxim între 3,5-4 milioane dolari din prezenţa pe teren. Restul banilor i-au fost aduşi de fizicul ei superb, care s-a tradus în numeroase contracte publicitare şi la celebritate avea să contribuie apoi şi relaţia cu cântăreţul spaniol Enrique Iglesias.

ADVERTISEMENT

Anna Kurnikova are şi o poveste ciudată, în sensul în care tatăl lui Enrique, nu mai puţin celebrul Julio Iglesias, fostul portar de la Real Madrid devenit celebritate în lumea muzicii, nu a cunoscut-o niciodată pe rusoaică, motivaţia fiind că, între zborurile de avion pentru concerte, viaţa este foarte trepidantă, dar gurile rele susţin că nu a fost de acord cu relaţia fiului său.

Simona Halep îşi poate îmbunătăţi venitul în următorii ani

Simona Halep are toate şansele ca în următorii ani să urce şi în topul celor mai bogate femei din istoria sportului, pentru că, spre deosebire de Steffi Graf şi Caroline Wozniacki, ea mare încă ani buni în faţă până la momentul retragerii şi dacă va avea evoluţia bună din 2020 atunci poate spera la noi succese şi, implicit, la rotunjirea venitului actual.

ADVERTISEMENT

În 2020, deşi pandemia a dat şi sportul peste cap, Simona a reuşit să câştige trei turnee, la Dubai, la Praga şi, mai ales, la Roma, unde pierduse în două rânduri în finală. În turnee de Grand Slam a participat doar la Australian Open, unde a fost semifinalistă şi la Roland Garros, unde a fost neaşteptat de uşor eliminată în optimi.

Ierarhia celor mai bogate sportive all time

1. Serena Williams – Tenis, 200 de milioane de dolari

2. Maria Sharapova – Tenis, 140 de milioane de dolari

3. Alexis DeJoria – Drag Racing, 100 de milioane de dolari

4. Venus Williams – Tenis, 95 de milioane de dolari

5. Danica Patrick – Automobilism, 60 de milioane de dolari

6. Li Na (Tenis) & Anna Kournikova (Tenis) – 50 de milioane de dolari

8. Annika Sorenstam – Golf, 40 de milioane de dolari

9. Caroline Wozniacki (Tenis), Simona Halep (Tenis) & Steffi Graf (Tenis) – 30 de milioane de dolari

ADVERTISEMENT