Life

Serialul de pe Netflix care a înnebunit lumea. A spart toate topurile posibile și a transformat peste noapte totul

Serialul care te va cuceri de la primul episod. De când a fost urcat pe Netflix și până în prezent, 62 de milioane de oameni s-au uitat la el
10.12.2023 | 19:12
Serialul de pe Netflix care a innebunit lumea A spart toate topurile posibile si a transformat peste noapte totul
Serialul de pe Netflix care te va cuceri de la primul play Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pe zi ce trece, biblioteca Netflix este din ce în ce mai mare. Pe celebra platformă de streaming sunt urcate constant titluri noi sau titluri care au făcut senzație, cândva. De data asta, un serial mai vechi a început să îi captiveze pe utilizatorii platformei.

Serialul de pe Netflix care a câștigat atenția tuturor

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming de la noi din țară. De mai bine de șase ani de când s-a lansat în România, aceasta a reușit să se mențină în topul preferințelor publicului. Nu este de mirare, având în vedere titlurile care stau la dispoziția abonaților.

ADVERTISEMENT

Mai nou, un serial extrem de complex și controversat a început să revină în atenția tuturor. Cu două premii importante în palmares și cu o notă de 8, serialul face furori pe Netflix.

”Gambitul damei”, căci despre el este vorba, este unul dintre cele mai bune seriale de pe Netflix. Acesta a fost lansat în plină pandemie, în toamna anului 2020 și i-a cucerit instant pe abonații Netflix.

ADVERTISEMENT

Scenariul se bazează pe cartea cu același nume care s-a vândut într-un număr record de exemplare la nivel mondial. Povestea a fost atât e captivantă, încât cei de la Netflix au pariat că va fi un succes pe platformă.

”Gambitul Damei” este o poveste despre curajul de a-ți asuma riscuri

Serialul o are în centrul acțiunii pe Beth Harmon, interpretată excepțional de Anya Taylor-Joy. De altfel, a și fost rolul care i-a adus faima și care a plasat-o în lumea celor mai bune actrițe.

ADVERTISEMENT

Personajul ei oferă tuturor privitorilor o poveste de viață, dar și o lecție de maturitate. Beth Harmon este o ființă genială care, din păcate, a fost plasată în grija unui orfelinat. Aici, descoperă că are o adevărată pasiune pentru șah, cel mai greu joc al minții.

Jocul de șah este și cel care o propulsează într-o lume dură în care doar bărbații au dreptul la victorie. Însă, Beth nu renunță atât de ușor și își urmează cu orice preț visul de a deveni cea mai bună din domeniu.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, drumul ei spre succes nu este deloc unul lin. Personajul interpretat de Anya Taylor-Joy are parte de multe obstacole și trebuie să se lupte inclusiv cu demonii proprii.

Celor cărora le place acest gen de seriale, mai pot continua seria și cu alte producții. În aceeași zonă de mister și luptă interioară este și ”The Undoing”, ”Godless”, ”Unbelievable” și ”Anatomy of a scandal”.

ADVERTISEMENT