Life

Serialul grecesc pentru care Netflix a plătit bani grei. De când ar putea fi difuzat în România

Platforma Netflix, o bibliotecă de filme și programe de televiziune, a cumpărat drepturile internationale ale unui serial elen.
13.11.2022 | 16:58
Serialul grecesc pentru care Netflix a platit bani grei De cand ar putea fi difuzat in Romania
Serialul grecesc pentru care Netflix a plătit bani grei. Sursa foto: Netflix/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Așa cum și-a obișnuit consumatorii de filme și seriale, Netflix face o noua achiziție, cumpărând cu bani grei drepturile internaționale ale unuia dintre cele mai apreciate seriale grecești.

Când va fi difuzat în România serialul grecesc

Platforma Netflix a companiei americane, cu sediul central în Los Gatos, fondată de către Reed Hastings și Marc Randolph, este o vastă bibliotecă de filme și programe de televiziune.

ADVERTISEMENT

Astfel, producția realizată de Christoforos Papakaliatis a atras atenția celor de la Netflix. Regizor, scenarist și actor, bărbatul cu origine elene a demonstrat un imens talent în ultimii ani, filmele și serialele lui având impact în rândul publicului tânăr.

De la debutul lui din anul 1992 s-a făcut remarcat, dar în perioada 1999-2010, cele cinci seriale pe care le-a scris i-au adus un real succes în Grecia.

ADVERTISEMENT

”Poveste va călători în toată lumea prin intermediul Netflix”

Numit ”Maestro” și difuzat pe canalul de televiziune Mega, noul serial dramatic al acestuia a atras atenția platformei Netflix.

Astfel, drepturile internaționale ale serialului au fost cumpărate, aspect care îi deschide lui Christoforos Papakaliatis un nou drum în industria cinematografiei internaționale, care până acum nu a avut acces.

ADVERTISEMENT

`Maestro` se află foarte aproape de inima mea și simt o profundă onoare și bucurie că această poveste va calatori în toată lumea prin intermediul Netflix. Sunt nerăbdator pentru această călătorie”, a dezvăluit Christoforos Papakaliatis despre cea mai marea realizare a lui de până acum.

Iubitorii de filme și seriale vor putea urmări ”Maestro” în Grecia și Cipru începând cu data de 19 decembrie 2022. În România și nu numai, premiera va avea loc la începutul anului 2023.

ADVERTISEMENT

190 de țări se bucură de serviciile Netflix

Netflix, cu servicii operate în peste 190 de țări, a intrat în industrie în 2012. În 2016 au fost lansate aproximativ 126 de seriale originale sau filme. Doi ani mai târziu, Netflix a avut 125 de milioane de abonați din întreaga lume, inclusiv 56.71 milioane în Statele Unite.

ADVERTISEMENT