Life

Sfântul Nicolae 2022. 5 lucruri pe care să nu le faci sub nicio formă pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae 2022. 5 lucruri pe care să nu le faci sub nicio formă pe 6 decembrie. Tradiția spune că vei avea parte de mare ghinion în următoarea perioadă.
05.12.2022 | 17:58
Sfantul Nicolae 2022 5 lucruri pe care sa nu le faci sub nicio forma pe 6 decembrie
Sfântul Nicolae 2022. Ce este interzis să faci pe 6 decembrie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Sfântul Nicolae este sărbătorit anual, la data de 6 decembrie. Supranumit și ”ocrotitorul copiilor”, Sfântul Nicolae este al doilea Sfânt făcut de Dumnezeu.

Sfântul Nicolae 2022. Ce lucruri nu trebuie să faci sub nicio formă pe 6 decembrie

Despre Sfântul Nicolae se știe că este darnic cu cei mici, protejează orfanii, ajută văduvele și de asemenea, este milostiv față de cei săraci.

ADVERTISEMENT

Sfântul Nicolae este și protector al copiilor, acesta fiind și motivul pentru care în fiecare an, pe 6 decembrie, cei mici se trezesc cu ghetuțele pline cu diverse cadouri, în special dulciuri.

Ziua de Sfântul Nicolae este una încărcată și de diverse tradiții, dar și obiceiuri, respectate cu strictețe în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Pentru că este o sărbătoare care are Cruce Roșie în Calendarul Ortodox, în ziua de 6 decembrie sunt interzise treburile casnice.

Mai exact, de Sfântul Nicolae nu ai voie să muncești în grădină și nici să coși haine. De asemenea, este interzis și măturatul, sau datul cu aspiratorul, ori spălatul hainelor în această zi de mare sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă te cerți cu cineva de Sfântul Nicolae

Tot pe 6 decembrie, este interzisă cearta, dar și dușmănia, indiferent de motive. Dacă te-ai certat cu cineva, acum este momentul să faci pace, pentru că așa te vei bucura de noroc întreg anul următor.

Tradiția spune că persoanele care vor ajunge să se certe de Sfântul Nicolae vor avea un Crăciun nefericit. De asemenea, în familia vor predomina neînțelegerile în perioada ce urmează dacă vă certați în această zi.

ADVERTISEMENT

Pe 6 decembrie este complet interzis să fii zgârcit. Sfântul Nicolae era blând și darnic cu toți cei din jurul său, iar asta trebuie să facem și noi.

Dacă putem, este bine să facem fapte bune pe 6 decembrie și să nu rămânem nepăsători la necazurile persoanelor din jurul nostru.

Se spune că dacă vom face aceste lucruri, atunci, Sfântul Nicolae se va mânia, iar în acest mod, paguba se va abate asupra casei noastre.

Sfântul Nicolae 2022. Ce este bien să facem pe 6 decembrie

Ce este bine să facem de Sfântul Nicolae pentru a ne merge bine tot anul și pentru a putea fi feriți de cele rele?

În primul rând să mergem la Biserică și să ne rugăm pentru toți cei dragi, dar și pentru cei care ne-au făcut rău, pentru că este o zi în care trebuie să iertăm.

De asemenea, pe 6 decembrie se dă de pomană și se pomenește numele celor plecați dintre noi. Tot în această zi de sărbătoare se face milostenie cu cei săraci, iar cei bolnavi sunt îngrijiți.

De de Sfântul Nicolae putem spune rugăciuni de mulțumire către acestea și de asemenea, putem să împărțim dulciuri celor săraci, dar și fructe, precum portocalele.

ADVERTISEMENT