Sport

Sfatul lui Ioan Andone înainte de derby: ”Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB”

Fostul antrenor și jucător al lui Dinamo, Ioan Andone, îi dă un sfat important lui Ovidiu Burcă și îi explică ce trebuie să facă Dinamo pentru a nu pierde derby-ul cu FCSB.
24.11.2023 | 19:26
Sfatul lui Ioan Andone inainte de derby Daca rezolva problema asta Dinamo nu pierde cu FCSB
Sfatul lui Ioan Andone înainte de derby: ”Dacă rezolva problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În vârstă de 63 de ani, Ioan Andone a fost pe banca celor de la Dinamo în 2004, atunci când formația din Groapă reușea ultimul event din istorie. Acum, ”Fălcosul” vorbește despre modalitatea prin care Dinamo poate smulge cel puțin un egal în partida de duminică seara, de pe Arena Națională.

Sfatul lui Ioan Andone înainte de derby

”Un derby nu e dezechilibrat niciodată, în opinia mea. Uitați-vă ce s-a întâmplat și la FCSB – Rapid, deși Rapidul e altceva. Dar cei de acolo s-au mobilizat și au reușit să câștige fără probleme. Dar Dinamo trece printr-o perioadă foarte proastă din punct de vedere al rezultatelor. Va fi interesant, iar eu sper ca Dinamo să nu piardă.

ADVERTISEMENT

Uitați, ei s-au mobilizat foarte bine cu CFR Cluj (n.r. – remiza din octombrie, 1-1), iar CFR-ul era într-o perioadă foarte bună atunci”, a prefațat Ioan Andone partida. Fostul antrenor al ”câinilor” crede că Dinamo nu ar trebui să aibă probleme ”în ultimii 30 de metri”, astfel că un gol în poarta celor de la FCSB e aproape sigur.

”Dinamo ar trebui să nu mai aibă probleme în ultimii 30 de metri, fiindcă ei construiesc destul de bine. Ținând cont că FCSB are niște jucători extraordinari în atac, ei ar trebui să aibă atenție acolo, în zona fundașilor centrali. Eu zic că ei vor da un gol, Dinamo. Doar să nu primească multe.

ADVERTISEMENT

Începutul de campionat a fost în regulă, dar Dinamo trebuie să-și rezolve acum ce a greșit în ultimul timp pe faza de atac. Dacă-și rezolvă problema asta și se organizează foarte bine defensiv, să nu le de spații celor de la FCSB, eu zic că pot să obțină un rezultat în favoarea lor”, a declarat ”Fălcosul” potrivit Gsp.ro.

Fundașii centrali, cea mai mare problemă a FCSB

Cu toate că e favorită certă la câștigarea titlului, cei de la FCSB au o mare problemă: fundașii centrali. Cel puțin asta e părerea lui Ioan Andone, conform sursei citate. ”FCSB arată bine anul acesta, începutul a fost foarte bun, cu șapte victorii la rând. O văd favorită la câștigarea campionatului. Sper să nu câștige acum, cu Dinamo. Problema lor? Fundașii centrali”, a punctat Andone.

ADVERTISEMENT

Probabil niciodată în istorie diferența dintre Dinamo și FCSB nu a fost atât de mare, astfel că formația lui Gigi Becali are o șansă imensă să lege a 6-a victorie la rând în fața ”rivalilor”. Statistic, din 2003 până în prezent FCSB și Dinamo au disputat 43 de partide, 18 victorii fiind de partea celor de la FCSB, în timp ce 13 partide s-au terminat la egalitate.

Exceptând diferența de valoare, care e imensă (30.1 milioane de euro valoarea lotului de la FCSB comparativ cu 6.55 milioane de euro valoarea lotului dinamovist), trebuie luat în considerare faptul că partida se va disputa pe Arena Națională, așadar un stadion pe care FCSB îl consideră deseori teren propriu. Diferența se vede și la pariuri, acolo unde cota pentru victorie a FCSB a scăzut la aproape 1.40, de la 1.77.

ADVERTISEMENT

Cât despre clasament, FCSB e lider cu 34 de puncte în 16 etape, în timp ce Dinamo București a strâns doar 10 puncte. Cu 2 victorii, 4 remize și 10 înfrângeri în 15 meciuri, dinamoviștii sunt văzuți drept favoriți la retrogradarea directă, în condițiile în care FC Botoșani pare în revenire de formă și are toate șansele să treacă peste Dinamo în clasament în cel mult trei etape.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.55 este cota pentru ”FCSB înscrie în prima repriză” în meciul Dinamo - FCSB