Life

Shakira spune că este persecutată de autoritățile din Spania după acuzațiile de fraudă: ”Încearcă să îmi distrugă reputația”

Shakira lansează acuzații dure la adresa autorităților din Spania după ce a fost acuzată de fraudă. Artista susține că ajuns să fie persecutată.
25.11.2022 | 23:31
Shakira spune ca este persecutata de autoritatile din Spania dupa acuzatiile de frauda Incearca sa imi distruga reputatia
Shakira lansează acuzații extrem de dure la adresa autorităților din Spania. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Shakira a lansat un atac dur la adresa autorităților fiscale din Spania chiar înainte de procesul de fraudă în urma căruia ar putea fi condamnată la opt ani de închisoare.

Shakira acuză autoritățile spaniole de ”persecuție”

Mai exact, artista a susținut vineri, într-o declarație, că este “persecutată” și a acuzat fiscul spaniol că folosește “metode inacceptabile pentru a-i distruge reputația și pentru a o forța să ajungă la o înțelegere”.

ADVERTISEMENT

Ea a insistat că nu are nicio intenție de a face înțelegeri și că va merge la proces.

De asemenea, un purtător de cuvânt al artistei columbiene a precizat că aceasta consideră că autoritățile fiscale ale țării o acuză că a mințit că a locuit în afara Spaniei ”fără dovezi” în anii în care a fost acuzată de fraudă fiscală.

Menționăm că potrivit legii, persoanele care petrec mai mult de 183 de zile într-un anumit an calendaristic în Spania devin rezidenți spanioli în scopuri fiscale.

ADVERTISEMENT

Inspectorii fiscali din Spania au mers inclusiv la coaforul preferat al artistei

Se pare că inspectorii fiscali spanioli au petrecut mai mult de un an verificând-o pe Shakira, vizitându-i chiar și coaforul preferat din Barcelona și verificându-i rețelele de socializare pentru a încerca să demonstreze că a petrecut cea mai mare parte a celor trei ani în Spania.

Aceștia au ajuns la concluzia că aceasta a petrecut 242 de zile în Spania în 2012, 212 zile în 2013 și 243 de zile în țară în anul 2014, înainte de a o acuza de șase capete de acuzare pentru fraudă fiscală pentru cei trei ani.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Shakira, Pablo Molins Amat, a prezentat vineri declarația de infracțiune a artistei la tribunalul din Barcelona care o anchetează, arată Daily Mail.

”Shakira este un contribuabil care a dat întotdeauna dovadă de o conduită fiscală impecabilă și nu a avut niciodată probleme fiscale în nicio altă jurisdicție.

ADVERTISEMENT

Fără nicio dovadă solidă care să susțină acuzațiile care i se aduc, ea a fost persecutată cu înverșunare în sfera penală și în cea mediatică, folosind metode inacceptabile pentru a-i afecta reputația și a o forța să ajungă la un acord de înțelegere”, a spus avocatul artistei.

Totodată, el a mai spus că Shakira ar fi plătit peste 90 de milioane de euro pentru venituri internaționale, bani care nici măcar nu au fost făcuți în Spania.

Shakira consideră că se dorește distrugerea reputației sale

La rândul ei, Shakira s-a arătat revoltată de faptul că autoritățile spaniole au ajuns să îi încalce drepturile fundamentale și au încercat să îi afecteze reputația pentru care a muncit ani întregi.

“Este inacceptabil că, în acuzația lor, autoritățile fiscale nu respectă securitatea juridică care trebuie garantată oricărui contribuabil, nu drepturile mele fundamentale.

În plus, încearcă să  distrugă o reputație câștigată cu munca de mulți ani”, a spus artista.

Artista va merge la proces și nu va accepta nicio înțelegere

De asemenea, Shakira a mai dezvăluit că autoritățile au mers inclusiv la spitalele private unde aceasta și-a făcut programări, încălcându-i astfel dreptul la intimitate.

Tocmai din acest motiv, cântăreața a precizat că este pregătită să meargă la proces pentru a-și dovedi nevinovăția și nu va încerca în niciun caz să ajungă la o înțelegere cu statul spaniol, așa cum se dorește, notează Daily Mail.

”Shakira își menține în continuare voința fermă de a se conforma tuturor obligațiilor sale fiscale în Spania (…). 

Artista dorește să își exprime încrederea absolută în independența justiției spaniole și convingerea fermă că, în urma procesului, nevinovăția sa deplină va prevala”, a mai dezvăluit avocatul artistei.

ADVERTISEMENT