News

Și-a ucis 4 copii și a fost condamnată la 30 de ani de închisoare! Cum poate ajunge în libertate

21.03.2021 | 11:18
Sia ucis 4 copii si a fost condamnata la 30 de ani de inchisoare Cum poate ajunge in libertate
ADVERTISEMENT

Și-a ucis 4 copii și a fost condamnată la 30 de ani de închisoare! Este povestea lui Kathleen Folbigg, o femeie din Australia care a petrecut ultimii 18 ani în penitenciar. A fost închisă atunci pentru una dintre cele mai oribile infracţiuni judecate de un tribunal. 

Cu toate acestea, noile dovezi ştiinţifice sugerează că nu aşa au stat lucrurile. Mai exact, testele genomice arată că cel puţin doi dintre bebeluşii australieni au murit probabil din cauza unei mutaţii genetice nedescoperite anterior care a dus la complicaţii cardiace.

ADVERTISEMENT

Ceea ce scoate în evidență posibilitatea ca femeia să fi fost închisă pe nedrept timp de aproape două decenii.

Și-a ucis 4 copii și a fost condamnată la 30 de ani în penitenciar

Nu mai puțin de 90 de oameni de ştiinţă, inclusiv doi laureaţi ai Premiului Nobel australian îi solicită acum guvernatorului din statul New South Wales să o graţieze pe Folbigg.

ADVERTISEMENT

Dacă se va lua această decizie, atunci asistăm fără doar și poate la una dintre cele mai grave greșeli judiciare din istoria Australiei.

De altfel, oamenii de ştiinţă încă învaţă despre cauzele sindromului morţii subite la sugari, un termen general folosit atunci când copiii mor brusc din cauze inexplicabile.

ADVERTISEMENT

Despre Kathleen Folbigg se știe doar că a fost abuzată de tatăl său. Când avea 18 luni, tatăl ei a înjunghiat-o pe mama ei şi a executat 15 ani de închisoare pentru crimă înainte de a fi deportat în Anglia.

Rămasă singură, aceasta a fost un copil cu probleme serioase de comportament. La sfârşitul anilor 1980, s-a căsătorit cu Craig Folbigg, pe care îl cunoscuse la o discotecă din oraşul australian Newcastle. La vârsta de 21 de ani, a avut primul copil, un băieţel pe nume Caleb. Au urmat alți 3, dar de fiecare dată se întâmpla ceva inexplicabil și aceștia mureau.

ADVERTISEMENT

După toate aceste drame, cuplul s-a despărţit, nu înainte ca soţul ei soţul să-i găsească jurnalul în care o pagină avea să-l șocheze. Acesta a predat jurnalul la poliţie și oamenii legii au arestat-o imediat.

A urmat un proces lung la capătul căreia Kathleen a fost condamnată. Acum, în lumina noilor evidențe, întregul dosar s-ar putea schimba din temelii.

ADVERTISEMENT
Tags: