ADVERTISEMENT
Fotbal international

Și legendele au idoli. Buffon și Ibrahimovic au fost ghidați în carieră de fotbaliști precum Patrick Vieira sau Thomas N’Kono

Autor: Adrian Baciu | 17.01.2020 | 09:41
Și legendele au idoli. Buffon și Ibrahimovic au fost ghidați în carieră de fotbaliști precum Patrick Vieira sau Thomas N'Kono
Și legendele au idoli. Buffon și Ibrahimovic au fost ghidați în carieră de fotbaliști precum Patrick Vieira sau Thomas N'Kono. Sursa foto: hepta.ro

Fotbaliști precum Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon sau Danielle de Rossi sunt legende care ghidează în carieră mulți tineri sportivi care vor să facă performanță și să se apropie de nivelul lor. Deși e greu de crezut, și acești mari fotbaliști au avut idoli în carieră.

ADVERTISEMENT

Buffon și Ibrahimovic au fost ghidați în carieră de fotbaliști precum Patrick Vieira sau Thomas N’Kono

Zlatan Ibrahimovic, una dintre figurile emblematice din fotbalul mondial al ultimilor decenii și un jucător care se alintă ca fiind un ”zeu”, a avut la rândul lui un idol.

În prezent, legendarul vârf de la AC Milan inspiră mulți fotbaliști. În trecut, ”Ibracadabra” a fost impresionat de dăruirea francezului Patrick Vieira.

ADVERTISEMENT

”A fost un fotbalist fenomenal care va rămâne în istoria acestui sport. Mă bucur că l-am cunoscut atât ca sportiv, cât și ca om. Mi-a influențat jocul și m-a ajutat să pot da 120% de fiecare dată când intru pe teren”, a spus Ibrahimovic (38 de ani).

Gianluigi Buffon (41 de ani) apără și azi la cel mai înalt nivel pentru campioana Italiei, Juventus Torino. Legendarul portar italian s-a inspirat în carieră din evoluțiile camerunezului Thomas N’Kono.

ADVERTISEMENT

Puțină lume știa că Buffon a început fotbalul ca mijlocaș. L-a văzut ulterior la televizor pe Thomas N’Kono și s-a îndrăgostit de postul de portar.

”Am jucat la mijlocul terenului. Îmi plăcea să dau goluri. Apoi, l-am văzut la televizor pe Thomas N’Kono și mi-am dorit să iau tricoul cu numărul 1 de portar.

ADVERTISEMENT

Thomas N’Kono a fost idolul meu. El m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal pe perioada Campionatului Mondial din Italia 1990”, a spus ”Gigi” Buffon.

Thomas N’Kono (63 de ani) a fost considerat unul dintre cei mai mari portari produși vreodată de fotbalul african. A jucat peste 100 de meciuri pentru Camerun și a petrecut multe sezoane în fotbalul spaniol.

ADVERTISEMENT

Ce idoli au Pogba, Lukaku sau De Rossi

La un moment dat cel mai scump fotbalist din istorie, francezul Paul Pogba spune că s-a inspirat în carieră din evoluțiile lui Abu Diaby, un francez care a evoluat la Arsenal în perioada 2006-2015.

Un alt fotbalist de top al zilelor noastre, Romelu Lukaku, golgheter pentru Inter în Serie A, spune că s-a inspirat în carieră din brazilianul Adriano. ”Când eram mic, Adriano era un idol pentru mine. Ne asemănam din punct de vedere fizic și loveam mingea la fel de puternic cu stângul”.

ADVERTISEMENT

Retras recent din activitatea de fotbalist, italianul Daniele De Rossi a spus că, după Maradona, idolul său a fost Riquelme, a cărui drum vrea să-l urmeze. Pentru o scurtă perioadă, De Rossi a făcut-o, evoluând și el pentru Boca Juniors pentru câteva luni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!