News

Și politicienii resimt scumpirile. Reacția avută de Anca Dragu: ”Mama are o pensie mai mică de 1.000 de lei”

Prețurile mari pe care românii trebuie să le plătească pentru energie, gaze și alimente îi deranjează și pe politicieni. Printre ei se numără Anca Dragu (USR), Radu Oprea (PSD) și Mihai Precup.
11.05.2022 | 18:02
Si politicienii resimt scumpirile Reactia avuta de Anca Dragu Mama are o pensie mai mica de 1000 de lei
Radu Oprea, Anca Dragu și Mihai Precup - foto: hepta.com, colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Vicepreședinta USR, Anca Dragu (n.r. – membră a Comisiei buget-finanţe din Senat și care a fost ministru al Finanţelor), a dezvăluit în ce mod o afectează scumpirile din România.

Mama Ancăi Dragu are o pensie foarte mică

Astfel, cea care la un moment dat a fost și președinta Senatului a subliniat că pensia prea mică a mamei sale nu este suficientă pentru cheltuielile lunare.

ADVERTISEMENT

Eu cumpăr pentru mama mea, care are o pensie mai mică de atât, din păcate, şi simt. Aproape 1.000 de lei are. Cum trăieşte? Trăieşte cu sprijinul copiilor. Şi eu, şi sora mea o ajutăm. Altă soluţie nu avem”, a declarat Anca Dragu.

Traiul din ce în ce mai scump îi pune probleme și senatorului PSD, Radu Oprea, care a recunoscut că nu mai reușește să pună niciun ban deoparte. ”În acest moment, nu. (n.r. – nu mai încearcă să economisescă)”, a spus liderul senatorilor PSD conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Radu Oprea – foto: facebook.com/RaduStefanOprea

Amintim că energia electrică și gazele naturale s-au scumpit cu 26-28% într-o singură lună. Aici s-a ajuns după ce inflaţia anuală a ajuns în aprilie la peste 13,8% în România. Practic, în ultimul an, energia electrică s-a scumpit cu 18%. Prețul gazelor naturale a fost majorat cu 85%, iar energia termică cu 22%.

Cât de mult au crescut prețurile de consum în România?

De asemenea, conform Institutului Național de Statistică (INS), preţurile de consum în luna aprilie 2022, comparativ cu luna martie 2022, au crescut cu 3,7%. În acest context, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Mihai Precup, susține că are o strategie pentru a se descurca în fața scumpirilor.

ADVERTISEMENT

”Gina Vacariu: În ceea ce priveşte cumpărăturile cum faceţi, strângeţi cureaua? Nu puneţi în coş produse mai scumpe? Le luaţi pe acelea mai convenabile?

Mihai Precup: V-am spus, am pus deoparte între 10 şi 30% dintre veniturile pe care le-am avut. Pentru mine, care provin din mediul rural, este extrem de important ca şi gospodăriile din mediul rural să aibă acces şi să îşi plaseze economiile în titluri de stat, care oferă randamente mult mai mari decât oferă băncile.

ADVERTISEMENT

Gina Vacariu: Ce ar trebuie să facă, să strângă cureaua în perioada următoare?

Mihai Precup: Ce înseamna să strânga cureaua?

Gina Vacariu: Să facă economii, să nu dea banii pe diferite cheltuieli, să strângă cureaua, cum este expresia românească.

Mihai Precup – foto: facebook.com/mihai.precup.7

Cât mai valorează 100 de lei pentru un politician

Mihai Precup: Eu, ca o persoană care a crescut în mediul rural, am învăţat să fiu chibzuit şi recomand tuturor să facă acelaşi lucru.

Gina Vacariu: Cât mai valorează suta de lei în România. Ce vă cumpăraţi dumneavoastră de 100 de lei?

Mihai Precup: Este o întrebare foarte interesantă. În primul rand, eu mănânc la cantină, pe lângă Ministerul de Finanţe. Un meniu la cantină este de 27-30 de lei. Este un meniu destul de variat”, se arată în dialogul întregistrat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

 

 

 

ADVERTISEMENT