News

SIE face angajări! Se caută persoane cu studii medii și superioare. Ce salariu ai putea câștiga

11.03.2021 | 13:33
SIE face angajari Se cauta persoane cu studii medii si superioare Ce salariu ai putea castiga
Serviciul de Informații Externe face angajări. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

SIE face angajări! Serviciul de Informații Externe caută ofițeri operativi, specialiști în analiză strategică, specialiști în domeniile IT, limbi străine, financiar, juridic, resurse umane, psihologie, medical și agenți de protecție. Interesant este că posturile sunt destinate persoanelor cu studii superioare, dar și celor cu studii medii.

Și anunțul de angajare postat de SIE pe site-ul oficial este unul aparte. „De ce să ai doar un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale?

ADVERTISEMENT

Vei trăi într-un mediu care te va sprijini să te formezi şi să te dezvolţi atât profesional cât şi personal, încurajându-te să crezi în capacitatea ta de performanţă. 

Serviciul de Informații Externe face angajări!

Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie”, sunt doar câteva din rândurile prin care Serviciul de Informații Externe încearcă să-și apropie colaboratorii.

ADVERTISEMENT

Dacă sunteți interesat de un job în domeniul operativ atunci trebuie să îndepliniți câteva condiții. Este imperios necesar să fiți absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate.

Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare și, atenție, vârsta limită este de 35 de ani. De asemenea, pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Totodată, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie. Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii.

Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj. Interesant este că timpul de lucru este flexibil.

ADVERTISEMENT

Condiții pentru a lucra în SIE

Cine vrea să să angajeze în analiză strategică, trebuie să fie absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate. Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

Necesitatea de perfecţionare pe acest post impune interesul persoanei pentru dezvoltarea continuă, precum şi aptitudini de învăţare şi comunicare de nivel superior. Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie. Pentru anumite specializări există posibilitatea desfăşurării activităţii în ture.

Sursa foto – facebook

Cerinţele specifice pentru specialişti în IT, limbi străine, financiar, juridic, resurse umane, psihologie, medical au fost și ele prezentate. Aici este nevoie ca toți candidații să fie absolvenți cu diplomă de licenţă ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate sau după caz, cu diplomă de bacalaureat ai unei instituţii de învăţământ liceal acreditate.

Recrutarea şi selecţia se realizează în funcţie de existenţa unor posturi vacante în Serviciu şi are la bază performanţele universitare, licenţele şi acreditările deţinute, precum şi experienţa profesională acumulată în domeniul de specialitate.

La protecție este nevoie doar de diplomă de bacalaureat a unei instituţii de învăţământ liceal acreditate, dar vârsta limită este de 30 de ani.

Ce salariu au angajații SIE

Cei care sunt interesați de o carieră în cadrul Serviciul de Informații Externe pot aplica pentru un job folosind site-ul instituției. Nu trebuie să se aștepte la salarii minune din prima zi de muncă. Conform informațiilor publicate, salariul mediu net al ofiţerilor SIE este de aproximativ 3.000 de lei.

„Acest lucru implică faptul că salariul (solda) este ceva mai mic decât media la intrarea în profesie şi creşte pe măsura avansării în grad şi funcţie”, se mai arată pe site.

Printre beneficiile pe care le are un ofiţer SIE se numără şi asistenţă medicală, medicamente, uneori locuinţa de serviciu, concedii şi scutiri medicale plătite.

Potrivit articolului 9 din legea 80/1995 cadrele militare în activitate aveau dreptul la solda lunară, compusă din solda de grad, solda de funcţie, gradaţii şi indemnizaţii, precum şi la prime, premii, sporuri şi alte drepturi băneşti, ale căror cuantumuri se stabilesc prin hotărâre a Guvernului;

De asemenea, vorbim despre echipament, hrana, asistenţă medicală, medicamente, locuinţa de serviciu, gratuite, concedii şi scutiri medicale plătite, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, reduceri sau scutiri de impozit pe venit şi ale cuantumului chiriei, ajutoare şi alte drepturi, potrivit reglementărilor în vigoare;

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona...
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona avea un buget de 1.000 de euro pe lună
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
"Era un băiat foarte bun". Alexandru a murit chiar de ziua lui, la doar câteva ore după ce a petrecut cu prietenii. Nimeni nu ştie cum a ajuns să se înece în Bega
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Biden, discurs dezlănțuit. Acuzații fără precedent
Biden, discurs dezlănțuit. Acuzații fără precedent
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei