Sport

SIIIU a rămas doar istorie! Cum a celebrat Cristiano Ronaldo golurile 121 și 122 la echipa națională în Luxemburg – Portugalia 0-6. Nevoit să aștepte aprobarea lui Radu Petrescu. Video

Cristiano Ronaldo și-a schimbat modul de celebrare al golurilor în Luxemburg - Portugalia. Starul lusitan a urlat de fericire după ce Radu Petrescu a validat prima reușită.
26.03.2023 | 23:44
SIIIU a ramas doar istorie Cum a celebrat Cristiano Ronaldo golurile 121 si 122 la echipa nationala in Luxemburg  Portugalia 06 Nevoit sa astepte aprobarea lui Radu Petrescu Video
Cristiano Ronaldo a celebrat inedit golurile din Luxemburg - Portugalia. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Brigada românească de arbitrii condusă de Radu Petrescu i-a dat emoții lui Cristiano Ronaldo în prima repriză a meciului Luxemburg – Portugalia, scor 0-6 în preliminariile Euro 2024. Prima reușită a cvintuplului Balon de Aur a fost analizată de VAR, însă golul a fost validat. În minutul 57, arbitrul român i-a acordat cartonașul galben lui Ronaldo. Starul portughez a căzut în careu după un duel cu un adversar, însă Radu Petrescu a considerat simulare. Portughezul a izbucnit în râs.

Brigada românească de arbitrii l-a făcut să urle pe Cristiano Ronaldo. Reacția lusitanului în Luxemburg – Portugalia

Cristiano Ronaldo a scris istorie în primul meci al Portugaliei din preliminariile Euro 2024. Titular în meciul lusitanilor cu Liechtenstein, scor 4-0, starul lui Al-Nassr a devenit cel mai selecționat fotbalist din istorie (197), depășindu-l pe Bader Al-Mutawa din Kuwait.

ADVERTISEMENT

Ajuns la meciul 198 în tricoul Portugaliei, Cristiano Ronaldo a început în forță și duelul cu Luxemburg, scor 0-6 în etapa a 2-a din grupa J a preliminariilor Euro 2024. În startul meciului, Bernardo Silva a centrat în careu, mingea a fost recentrată de Nuno Mendes, iar Cristiano Ronaldo a trimis în plasă din fața porții.

Totuși, după ce lusitanul a celebrat golul, reluarea jocului a fost întârziată pentru verificarea din camera VAR. „Centralul” Radu Petrescu a așteptat verdictul venit de la Ovidiu Hațegan pentru un posibil fault în atac făcut de Nuno Mendes înainte de a-i da pasa decisivă lui Ronaldo. Aflat sub presiune din cauza faptului că golul a fost analizat de VAR, în momentul în care Radu Petrescu a arătat spre centrul terenului Ronaldo a urlat de bucurie. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a sărbătorit golurile într-o modalitate nouă

Cristiano Ronaldo este în continuare cel mai bun marcator în meciurile echipei naționale. Cu cele două goluri din prima repriză a meciului cu Luxembrug, starul portughez a ajuns la cota 122 de goluri în 198 de partide. De asemenea, Cristiano Ronaldo a ajuns la 832 de goluri marcate în întreaga carieră.

Superstarul din atacul lui Al-Nassr și-a schimbat modul de a sărbători golurile. După prima reușită din meciul cu Luxemburg, Ronaldo este surprins în timp ce sare și se întoarce, însă mâinile rămân la piept. Astfel, portughezul combină cele două celebrări caracteristice pe care le-a folosit în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Brigadă românească de arbitrii în Luxemburg – Portugalia

Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la partida Luxemburg – Portugalia, scor 0-6 în etapa a doua din preliminariile Euro 2024. „Centralul” român a fost ajutat de la linii de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, în timp ce al patrulea oficial a fost Iulian Dima.

Oficialul din camera VAR a fost Ovidiu Hațegan, fiind ajutat de asistentul Horațiu Feșnic. Prima repriză a duelului de pe Stade de Luxembourg a fost plină de goluri, toate înscrise în poarta gazdelor. Cristiano Ronaldo a înscris în minutul 9, iar avantajul a fost dublat de reușita lui Joao Felix din minutul 15.

ADVERTISEMENT

Bernardo Silva a mărit avantajul trei minute mai târziu, iar scorul pauzei a fost stabilit de același Ronaldo în minutul 31. Superstarul lui Al-Nassr a strâns 198 de meciuri în tricoul naționalei Portugaliei, fiind cel mai selecționat fotbalist din istorie. Otavio și Leao au stabilit scorul final în repriza secundă.

ADVERTISEMENT