News

Vești bune de sănătate pentru Silvio Berlusconi. Fostul premier italian a ieșit de la terapie intensivă. Update

Silvio Berlusconi nu se mai află la terapie intensivă. Fostul premier italian este internat într-o secție obișnuită într-un spital din Milano.
16.04.2023 | 20:04
Vesti bune de sanatate pentru Silvio Berlusconi Fostul premier italian a iesit de la terapie intensiva Update
Berlusconi abia ieșise din spital săptămâna trecută Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT
16-04-2023
17:12

Silvio Berlusconi a fost transferat de la terapie intensivă

Starea de sănătate a lui Silvio Berlusconi se îmbunătățește pe zi ce trece. Fostul premier italian a fost internat pe 5 aprilie la secția de terapie intensivă a spitalului San Raffaele din Milano. Potrivit ultimelor detalii despre starea de sănătate a patronului italian, publicate de Gazzetta dello Sport, Silvio Berlusconi a părăsit secția de terapie intensivă și a fost transferat într-o secție obișnuită.

Starea de sănătate a patronului clubului de fotbal Monza s-a îmbunătățit treptat în ultimele zile, după ce a fost internat din cauza complicațiilor venite ca urmare a unui cancer cronic al sângelui. Duminică, 16 aprilie, Silvio Berlusconi a fost vizitat la spital de fiica sa, Marina și de Fedele Confalonieri, președintele Mediaset. 

06-04-2023
14:22

Primele declarații ale medicilor lui Silvio Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi suferă de mai mult timp de un cancer cronic al sângelui și se află în prezent la terapie intensivă pentru o infecție pulmonară, au anunțat joi medicii săi.

În prima lor declarație despre starea sa de sănătate, medicii Alberto Zangrillo și Fabio Ciceri au dezvăluit că Berlusconi a fost diagnosticat în trecut cu leucemie mielomonocitară cronică. Aceștia nu au precizat când a fost depistat pentru prima dată cancerul, spunând doar că acesta nu era acut.

“Silvio Berlusconi se află în prezent la terapie intensivă pentru tratarea unei infecții pulmonare”, au precizat ei, adăugând că boala are legătură cu cancerul.

06-04-2023
07:54

Fostul premier ar suferi de leucemie

Silvio Berlusconi, de patru ori premier al Italiei, a fost diagnosticat cu leucemie, a declarat joi o sursă apropiată, confirmând o informație a cotidianului Corriere della Sera. Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este tratat de miercuri la terapie intensivă într-o unitate de cardiologie a spitalului San Raffaele din Milano, după ce a avut probleme respiratorii.

“Am vorbit în această dimineață cu profesorul Zangrillo (medicul personal al lui Berlusconi – n.r.) și mi-a spus că Berlusconi a petrecut o noapte liniștită, starea sa este stabilă”, a declarat ministrul de externe și vicepremierul Antonio Tajani la televiziunea de stat RAI, relatează Reuters.

Silvio Berlusconi a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului San Raffaele din Milano cu probleme cardiovasculare. Fostul premier și lider al Forza Italia a fost internat după ce a avut probleme de respirație.

Fostul premier italian ar avea probleme cardiovasculare

Starea lui Silvio Berlusconi era stabilă la momentul redactării acestui articol, au precizat sursele citate de agenția de presă italiana ANSA. Miliardarul, în vârstă de 86 de ani, a petrecut câteva zile în același spital săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt Paolo Emilio Russo a confirmat faptul că Silvio Berlusconi este internat în spital, însă nu a spus nimic legat de faptul că ar fi la terapie intensivă.

Silvio Berlusconi, care a fost de patru ori prim-ministru al Italiei, se află la terapie intensivă într-o unitate de cardiologie la Spitalul San Raffaele din Milano. Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni, deși nu are un rol în guvern.

ADVERTISEMENT

Berlusconi, care a făcut avere prin intermediul canalelor sale de televiziune înainte de a intra în politică, a fost operat la inimă în 2016 și a avut și cancer la prostată. El a fost internat în repetate rânduri în spital în ultimii doi ani, după ce a contractat COVID-19 în 2020.

Trei surse din partidul Forza Italia al lui Berlusconi au declarat că acesta se află la terapie intensivă, iar una dintre ele a confirmat informațiile din presa italiană potrivit cărora ar fi fost tratat într-o unitate de cardiologie. O altă sursă a declarat că situația este “sub control”.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, Berlusconi a fost la San Raffaele, unde lucrează medicul său personal, pentru un control regulat timp de câteva zile. Într-un tweet din 31 martie, după ce s-a întors acasă, Berlusconi a mulțumit “tuturor celor care au dorit să trimită un gând sau un semn de afecțiune în aceste zile”. El a spus că s-a întors deja la muncă “gata și hotărât să lucreze așa cum am făcut-o întotdeauna pentru țara pe care o iubesc”.

Berlusconi, în contradicție cu Meloni

Berlusconi, care face parte din Senat (camera superioară) a parlamentului italian, a stârnit controverse în ultimele luni prin criticile sale la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ceea ce l-a pus în contradicție cu Meloni.

ADVERTISEMENT

Un tribunal italian l-a achitat pe Berlusconi în februarie în urma acuzațiilor că a plătit martorii pentru a minți într-un caz de prostituție cu minore, care l-a urmărit pe fostul premier timp de peste un deceniu. Berlusconi a fost acuzat că a mituit 24 de persoane, majoritatea tinere, invitate de sex feminin la așa-numitele petreceri Bunga Bunga, într-un proces anterior în care a fost acuzat că a plătit pentru sex cu o dansatoare marocană de 17 ani dintr-un club de noapte.

Berlusconi – pe atunci prim-ministru – a fost acuzat că a abuzat de puterea sa pentru a proteja o tânără dansatoare marocană de la un club de noapte, Karima El-Mahroug. Cunoscută sub numele de scenă “Ruby, hoața de inimi”, aceasta fusese reținută de poliție pentru furt, dar a fost eliberată după ce Berlusconi a susținut că era nepoata președintelui egiptean de atunci, Hosni Mubarak. Berlusconi a fost acuzat că a plătit pentru sex cu Ruby în 2010, când aceasta avea doar 17 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: