Sport

Silviu Lung, analiza portarilor la FCSB – U Craiova. Cine câștigă duelul Târnovanu – Popescu

Silviu Lung i-a analizat pe Ștefan Târnovanu și Laurențiu Popescu în exclusivitate pentru FANATIK înaintea derby-ului FCSB - Universitatea Craiova.
02.09.2023 | 12:15
Silviu Lung analiza portarilor la FCSB  U Craiova Cine castiga duelul Tarnovanu  Popescu
Ștefan Târnovanu vs. Laurențiu Popescu! Silviu Lung: „A avut intervenții decisive”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB – Universitatea Craiova se apropie cu pași repezi, iar suporterii „alb-albaștrilor” așteaptă cu nerăbdare confruntarea din Ghencea. Silviu Lung a vorbit pentru FANATIK despre derby, dar și despre „eroii dintre buturile” celor două formații care se vor întâlni sămbătă, de la ora 21:45.

Ștefan Târnovanu vs. Laurențiu Popescu! Verdictul lui Silviu Lung: „A ajuns la maturitate”

FCSB și Universitatea Craiova luptă pe stadionul Ghencea pentru cele trei puncte puse în joc, dar și primul loc din clasament înaintea pauzei competiționale provocate de meciurile naționalei. Laurențiu Reghecampf le-a pregătit surprize „roș-albaștrilor” și i-a lăsat în Bănie pe Jovan Markovic și Alex Cîmpanu, așa cum FANATIK a anunțat.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf nu are probleme de lot la Universitatea Craiova, însă Elias Charalambous în schimb nu se va putea baza pe Vlad Chiricheș, Alex Pantea și Florinel Coman. Pe lângă vedetele Alex Mitriță și Tavi Popescu, un rol important în stabilirea rezultatului final îl au și portarii celor două formații, ci anume Laurențiu Popescu și Ștefan Târnovanu.

Silviu Lung i-a analizat pe goalkeeperii de la Universitatea Craiova și FCSB în exclusivitate pentru FANATIK înaintea derby-ului din Ghencea. Legenda din Bănie este de părere că ambii sunt portari de valoare pentru fotbalul românesc, însă balanța înclină spre „eroul dintre buturile” trupei lui Reghechampf.

ADVERTISEMENT

„Târnovanu mie îmi place foarte mult ca portar, are doar 21 de ani. Popescu este un copil talent, dar acum a ajuns la 26 de ani și a ajuns la maturitate și este într-o formă foarte bună. Au avut parade foarte bune, mai ales la Popescu care meci de meci a avut câte o intervenție sau două care a fost decisive în stabilirea rezultatului final.

În ultimul meci am văzut că a fost criticat, dar zidul s-a dat la o parte la golul doi, deci nu poți să spui că este greșeala lui, iar la primul gol este destul de dificil să ieși pe mingea respectivă. Contează foarte mult forma pentru că la un scor egal sau diferența este de un gol și ai o intervenție sau două decisive contează foarte mult pentru moral”, a spusSilviu Lung.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung, despre Popescu: „S-a maturizat și a căpătat o experiență. Este o surpriză plăcută”

Legenda Universității Craiova și Stelei are încredere în potențialul ambilor portari și este convins că Laurențiu Popescu a căpătat deja experiența necesară pentru a apăra poarta grupării din Bănie. De partea cealaltă, Silviu Lung este de părere că și Ștefan Târnovanu este unul dintre portarii în formă din SuperLiga.

„În general un portar este foarte bun când și echipa îl protejează. Popescu din ultimele douăzeci și ceva de meciuri nu poți să spui că a greșit, nici nu mai spun de erori. A fost un portar care meci de meci a avut intervenții bune și foarte bune, din acest punct de vedere a avut o constanță foarte bună.

ADVERTISEMENT

Târnovanu a avut și meciuri foarte multe, dar a mai avut și mici scăpări. V-am mai spus că sunt inerente, mai ales la vârsta de 21 de ani. Îi consider pe amândoi portari în formă. Popescu a fost mai mult împrumutat, este destul de dificil să schimbi lotul, orașul”, a declarat legenda din Bănie.

Laurențiu Popescu a avut un traseu dificil până să își câștige locul de titular la Universitatea Craiova, fiind chiar și a patra opțiune pentru Mirel Rădoi în sezonul trecut. Silviu Lung nu exclude să îl vadă pe oltean la echipa națională a României în viitor.

„A avut oportunitatea de a juca titular, a profitat de această oportunitate. Are și o vârstă la care deja s-a maturizat și a căpătat o anumită experiență și într-adevăr a fost o surpriză plăcută, oricum era un copil foarte talentat. Avem portari foarte talentați, tineri foarte buni.

S-ar putea să fie convocat și Laurențiu Popescu, dar cel mai bine știe Leo Toader, îi urmărește îndeaproape pe toți”, a declarat Silviu Lung pentru FANATIK.

Cât de mult contează absențele lui Florinel Coman, Vlad Chiricheș și Alex Pantea: „Oricând poate să suplinească”

Deși FCSB nu se va putea baza pe trei titulari în derby-ul cu Universitatea Craiova, Silviu Lung anunță că va fi un meci echilibrat. Acesta este sigur că „roș-albaștrii” pot să găsească soluții pentru alcătuirea primului „11”.

„Steaua are niște absențe precum Pantea, Chiricheș și Coman, dar Steaua are foarte mulți jucători talentați și oricând poate să suplinească aceste absențe. Părerea mea este că va fi un derby foarte strâns”, a spus Silviu Lung înaintea derby-ului.


  • 2,35 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT