Sport

Cu Silviu Lung jr. titular, Kayserispor a pierdut, în prelungiri, finala Cupei Turciei. Video

Kayserispor n-a izbutit să câștige pentru a doua oară în istorie Cupa Turciei. Cu Silviu Lung jr. titular, a condus cu 1-0, a egalat la 2, în prelungiri, însă Sivasspor s-a impus cu 3-2 obținând în premieră trofeul.
26.05.2022 | 23:45
Cu Silviu Lung jr titular Kayserispor a pierdut in prelungiri finala Cupei Turciei Video
Kayserispor, cu Silviu Lung jr. titular, a ratat șansa de a obține pentru a doua oară în istorie Cupa Turciei. Foto: facebook Kayserispor
ADVERTISEMENT

În ultima rundă de campionat, Sivasspor s-a impus cu 2-1 în fața lui Kayserispor. Silviu Lung jr. nu a apărat atunci, fiind preferat Bayazit. În finală însă și-a reluat locul în poarta echipei sale. Defensiva însă nu l-a ajutat, iar Kayseri a pierdut trofeul, 2-3, după prelungiri.

Kayserispor a plătit tribut erorilor în defensivă

Kayserispor, care izbutise să câștige Cupa în sezonul 2007-08, a sperat că va bifa un nou triumf. Mai cu seamă după ce a intrat la pauză cu un avantaj de un gol grație reușitei lui Ramazan Civelek (33).

ADVERTISEMENT

Imediat după pauză însă, Sivasspor a presat. Și, la primul șut pe poartă, în minutul 60, a reușit să marcheze, Silviu Lung jr. fiind trădat de defensivă.

După o lovitură liberă, Mustafa Yatabare a deviat perfect pentru Aaron Appidangoye, aflat la limita ofsaidului. Iar acesta nu a greșit.

ADVERTISEMENT

Era 1-1 după o fază care, pe undeva, a adus aminte de reușita de 2-2 a celor de la Voluntari contra lui FCSB. Prin prisma modului în care a fost construită acțiunea de atac. Numai că, spre deosebire de acel gol, acum acțiunea a fost în suprafața de pedeapsă. Iar poziția marcatorului a fost corectă.

Până la finele timpului regulamentar nu s-a mai înscris. Avea să fie însă spectacol în prelungiri, cele 30 de minute aducând alte trei reușite.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, pe un contraatac, Max Gradel și-a făcut balonul spre interior. Și a șutat perfect, de la marginea careului, mingea intrând în poartă pe la vinclu,

O reușită de generic care avea să fie anulată, în minutul 107, de Ilhan Parlak. Acesta a reușit să egaleze și le dădea din nou speranțe celor de la Kayserispor că vor obține trofeul.

ADVERTISEMENT

Însă o nouă eroare mare a defensivei avea să decidă câștigătoarea trofeului. Moussa Konate a fost lăsat singur, în careul mic, și a fructificat, din plonjon, pasa lui Olarenwaju Kayode.

ADVERTISEMENT