Sport

Silviu Lung, reverență pentru Mircea Lucescu: „N-am să uit emoția când m-a readus la națională!”. Exclusiv

Silviu Lung a făcut o reverență pentru Mircea Lucescu, după ce „Il Luce” a decis să se retragă din activitate, spre surprinderea tuturor.
03.11.2023 | 21:09
Silviu Lung reverenta pentru Mircea Lucescu Nam sa uit emotia cand ma readus la nationala Exclusiv
Silviu Lung, reverență pentru Mircea Lucescu. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Silviu Lung, care și-a amintit cu mare drag de momentul când Mircea Lucescu l-a readus la națională, pentru preliminariile Campionatului Mondial din 1982.

Silviu Lung, reverență pentru Mircea Lucescu

Silviu Lung a făcut o reverență pentru întreaga carieră a lui Mircea Lucescu, vorbind despre momentele frumoase pe care le-a trăit alături de „Il Luce”, depănând mai multe amintiri care l-au marcat:

ADVERTISEMENT

„Nea Mircea e probabil cel mai mare antrenor din istoria României. Am fost foarte apropiat de dânsul profesional și uman. Campania de calificare la Euro 1984 a însemnat un traseu absolut fabulos.

N-am să uit niciodată emoția pe care am simțit-o în 1982, când m-a readus la echipa națională după doi ani de absență, interval de timp în care am trecut și printr-o hepatită foarte complicată”.

ADVERTISEMENT

„Mi se părea că va fi etern!”

„M-a titularizat contra Italiei, la Firenze, la acel fantastic 0-0, la câteva luni după ce, pe același stadion, eliminasem pe Fiorentina în tricoul Craiovei. Nu-mi vine să cred că nu-l voi mai vedea pe bancă.

Mi se părea că va fi etern acolo. Îi urez să fie sănătos, să se bucure de viață și să afișeze mereu același zâmbet inconfundabil”, a continuat Silviu Lung.

ADVERTISEMENT

„Dacă ar fi după mine, mâine l-aș numi manager general peste toate loturile naționale ale României. La experiența dânsului, ar fi un lucru extraordinar”, a mai spus Silviu Lung, pentru FANATIK.

Și Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre retragerea lui Mircea Lucescu, recunoscând că știa înainte cu o zi ce decizie va lua tehnicianul.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, Mircea Lucescu a fost selecționerul României și a Turciei, iar acesta a antrenat mai multe echipe de club, printre care: Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Inter Milano, Rapid, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit și Dinamo Kiev.

Printre cele mai importante trofee câștigate de Mircea Lucescu sunt: 2 titluri de campion în România, cu Rapid (1999) și Dinamo (1990), 1 Supercupa Europei cu Galatasaray (2001), Cupa UEFA cu Șahtior Donețk (2009), 2 titluri de campion în Turcia și 8 titluri de campion în Ucraina.

  • 78 de ani are Mircea Lucescu
ADVERTISEMENT