Sport

Ovidiu Ioaniţoaia, bunul prieten al lui Mircea Lucescu, despre retragerea legendarului antrenor: “Știam de ieri. Mi-a zis motivele”. Exclusiv

Ovidiu Ioaniţoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a comentat pentru FANATIK retragerea din antrenorat a bunului său prieten, Mircea Lucescu. Jurnalistul a dezvăluit că joi seara au vorbit ultima dată.
03.11.2023 | 20:51
Ovidiu Ioanitoaia bunul prieten al lui Mircea Lucescu despre retragerea legendarului antrenor Stiam de ieri Mia zis motivele Exclusiv
Ovidiu Ioaniţoaia, bunul prieten al lui Mircea Lucescu, despre retragerea legendarului antrenor: "Știam de ieri. Mi-a zis motivele". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a decis să se retragă din fotbal după derby-ul din Ucraina dintre Dinamo Kiev şi Şahtar Doneţk, scor 0-1. “Il Luce” a declarat că nu va mai continua pe banca echipei din Kiev şi va pune punct carierei.

Ovidiu Ioaniţoaia, bunul prieten al lui Mircea Lucescu, despre retragerea legendarului antrenor: “Ştiam de ieri”

Ovidiu Ioaniţoaia, directorul Gazetei Sporturilor şi bun prieten cu Mircea Lucescu, a declarat pentru FANATIK că a vorbit joi seara cu antrenorul, care i-a dezvăluit intenţia de a spune “adio” fotbalului:

ADVERTISEMENT

“Am vorbit aseară (n.r. joi seara) şi mi-a spus că se retrage. Motivele sunt că i-au vândut cei mai buni jucători, după cum ştiţi. Al doilea motiv, nu i-au adus jucători, aşa cum au promis.

Al treilea motiv: este o stare de tensiune legată de război şi a ajuns cu răbdarea la limită. Cred că a mai putut să continue, este o conjunctură nefericită la CV-ul lui, la realizările lui, faptul că nu mai are echipă şi risca să piardă meciurile în continuare.

ADVERTISEMENT

“N-a vrut să îşi termine cariera umilit şi nu ar fi fost drept să se întâmple aşa”

Cred că asta l-a determinat să renunţe. N-a vrut să îşi termine cariera umilit şi nu ar fi fost drept să se întâmple aşa. A renunţat, în ciuda faptului că el va rămâne “sclavul” fotbalului toată viaţa. 

Am vorbit cu el aseară, pe la 21:00. Mi-a spus: «Cred că mă retrag». Noi tot vorbisem, dar mărturisesc că am sperat că nu este aşa pentru că a mai spus şi altă dată. Faptul că a pierdut cu Şahtior, deşi este o diferenţă mare… 

ADVERTISEMENT

Şahtior a adus 4-5 jucători, Dinamo Kiev a pierdut. Surkis a plecat la Monte Carlo, cred că e mai frumoasă viaţa acolo decât în Ucraina. Omul s-a simţit şi părăsit, singur şi atunci…”, a spus Ioaniţoaia pentru FANATIK.

“El zice că şi-a încheiat cariera. Eu cred că şi-a încheiat cariera în Ucraina”

Jurnalistul cred că Mircea Lucescu poate reveni asupra acestei decizii şi este posibil să îl vedem activând în continuare în fotbal, în condiţiile în care este într-o formă fizică bună:

ADVERTISEMENT

Mă mir că vorbeşte despre retragerea din fotbal. Credeam doar că pleacă de acolo şi mai rămâne, mai încearcă. El este într-o formă fizică bună. Orice este posibil, el nu este un tip obosit, vorbesc des cu el.

Probabil că s-au strâns prea multe frustrări, necazuri şi nu a mai rezistat. Interesant este că şi-a luat adio de la ambele echipe pe care le-a antrenat în Ucraina. A fost prilejul ideal. 

El zice că şi-a încheiat cariera. Eu cred că şi-a încheiat cariera în Ucraina. Nu ştiu ce mă face să cred că nu va putea să trăiască departe de fotbal”, a spus Ovidiu Ioaniţoaia pentru FANATIK.

Mircea Lucescu s-a retras în ziua în care a apărut ultimul număr tipărit al Gazetei: “Lucrurile au un început şi un sfârşit”

Ziua de 3 noiembrie este una neagră pentru sportul românesc, iar coincidenţa face ca Mircea Lucescu să se retragă în ziua în care a apărut ultimul număr tipărit al Gazetei Sporturilor:

“Lucrurile au un început şi un sfârşit. Nu vreau să comentez prea mult chestiunile legate de Gazetă. Este dreptul patronatului să ia ce decizii vrea. Îmi pare rău”, a fost comentariul lui Ovidiu Ioaniţoaia, directorul Gazetei.

  • 35 de trofee are Mircea Lucescu (al 3-lea antrenor din toate timpurile după Sir Alex Fergusson şi Pep Guardiola)
  • 78 de ani are Mircea Lucescu
ADVERTISEMENT