Sport

Simona Halep a anunțat primul turneu la care va participa după Wimbledon 2022. Revine după cinci ani la această competiție

În așteptarea partidei cu Magdalena Frech, în turul trei la Wimbledon 2022, Simona Halep a fost anunțată de organizatorii Citi Open, de la Washington, turneu la care participă 6 câștigătoare de turnee Grand Slam.
02.07.2022 | 16:39
Simona Halep a anuntat primul turneu la care va participa dupa Wimbledon 2022 Revine dupa cinci ani la aceasta competitie
Simona Halep și-a stabilit deja prima apriție după Wimbledon 2022. Va juca la Citi Open, turneu din categoria WTA 250 disputat la Washington DC. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep vinde bine în continuare pentru organizatorii de turnee. Mărturie stă comunicatul remis presei de oficialii Citi Open, turneu de categorie WTA 250 care avea loc la Washington (30 iulie – 7 august 2022). Cei care au pus accent pe prezența româncei la o competiție la care mai iau parte alte cinci câștigătoare de turnee Grand Slam.

Simona Halep, după cinci ani la Washington

Simona Halep a bifat, de-a lungul carierei, o singură participare la turneul din capitala SUA, Washington DC. Se întâmpla în urmă cu cinci ani, în 2017. Anul în care, în octombrie, devenea numărul 1 mondial.

ADVERTISEMENT

A trecut atunci de primele două adversare, Sloane Stephens și Mariana Duque-Marino. Însă a fost nevoită să se retragă în sferturi, la scorul 2-6, 6-3, 1-0 pentru Elena Makarova.

Meciul s-a jucat pe o căldură infernală. Simona Halep se resimțea din această pricină și i-a spus antrenorului său de atunci, Darren Cahill, că are probleme.

ADVERTISEMENT

Acesta a sfătuit-o să cheme medicul. Și că este mai bine să renunțe dacă lucrurile sunt serioase. I s-a luat tensiunea, a fost consultată, iar după, românca și-a anunțat decizia de a abandona.

Chiar și-așa, imaginea sa la Washington, fie că vorbim despre organizatori sau fani, este la cele mai înalte cote. Așa cum, de altfel, s-a demonstrat de-a lungul timpului, este peste tot în SUA. Și nu numai.

ADVERTISEMENT

Iar dovada cea mai bună este comunicatul organizatorilor, legat de ediția din acest an a Citi Open: ”Simona Halep îți oferă tichetul la DC! De două ori campioană de Grand Slam și fost număr 1 mondial, Halep va juca vara aceasta la Washington pentru prima dată din 2017. 

Ea se alătură celorlalte campioane de Grand Slam: Emma Răducanu, Victoria Azarenka, Sloane Stephens și Sofia Kenin în cel mai puternic tablou feminin din istoria turneului nostru”.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, Leylah Fernandez, Sloane Stephens, Sofia Kenin, Victoria Azarenka, Jessica Pegula și Eugenie Bouchard se numără printre jucătoarele care vor mai lua parte la turneul din America, după cum au anunțat deja organizatorii competiției.

ADVERTISEMENT