Sport

Simona Halep a reacționat prompt, după ce a aflat că sportivii ruși și bieloruși n-au voie la Wimbledon: „Mă simt tristă”

Simona Halep (locul 21 WTA) este împotriva interzicerii participării rușilor și bielorușilor la Wimbledon. Câștigătoarea din 2019 crede că sportivii sunt nevinovați.
29.04.2022 | 10:50
Simona Halep a reactionat prompt dupa ce a aflat ca sportivii rusi si bielorusi nau voie la Wimbledon Ma simt trista
Simona Halep a reacționat prompt, după ce a aflat că sportivii ruși și bieloruși n-au voie la Wimbledon: „Mă simt tristă”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a reacționat vehement, după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon, al treilea grand slam al anului. Românca crede că Daniil Medvedev şi ceilalţi sportivi care au de suferit nu au nicio vină legat de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Simona Halep îi vrea pe ruși și bieloruși la Wimbledon

„Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat.

ADVERTISEMENT

Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.

Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul”, a declarat Simona Halep, conform jurnalistului Ben Rothenberg.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou este și el de partea rușilor și bielorușilor

Și Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, e în asentiment cu a 21-a jucătoare a lumii. Francezul spune că este șocat de decizia interzicerii rușilor și bielorușilor la Wimbledon și sare în apărarea sportivilor care au de suferit.

„Prietenia de care rușii și ucrainenii sau belarușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune ‘sunt oameni răi’.

ADVERTISEMENT

Nu îmi place mesajul din spatele deciziei, nu este unul bun. Acei jucători nu reprezintă Rusia, se reprezintă pe ei. Au un pașaport rus sau belarus, asta este tot.

Interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost puși sub o presiune uriașă din partea guvernului.

ADVERTISEMENT

Așa cum zicea Novak – și sunt de acord cu el 100% – politica și sportul nu trebuie să se amestece. Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor!”, a scris antrenorul Simonei, pe Instagram.

ADVERTISEMENT