Sport

Simona Halep şi Alize Cornet, probleme din cauza căldurii în optimile Australian Open 2022: “Mor!” / “E inuman”

Simona Halep şi Alize Cornet au avut mari probleme din cauza căldurii în timpul meciului din optimile de finală de la Australian Open 2022. Cele două jucătoare s-au plâns în timpul partidei.
24.01.2022 | 07:28
Simona Halep si Alize Cornet probleme din cauza caldurii in optimile Australian Open 2022 Mor  E inuman
ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Alize Cornet au oferit un meci pe cinste în primele două seturi ale meciului din optimile de finală de la Australian Open 2022, însă ambele jucătoare au avut de suferit din cauza căldurii.

Ce probleme au avut Simona Halep şi Alize Cornet în timpul meciului din optimi

Meciul dintre Simona Halep şi Alize Cornet a început la ora 05:25 (ora 14:25 în Australia), când termometrele arătau 32 de grade Celsius. Cele două jucătoare au resimţit din plin căldura şi s-au plâns pe durata partidei.

ADVERTISEMENT

După ce a pierdut primul set cu 4-6, Simona Halep a început să aibă probleme fizice şi de respiraţie, căutând în multe momente zonele cu umbră de pe arena “Rod Laver”. În al treilea game al partidei, românca a strigat “Mor”, într-un moment când începuse să sufere de crampe.

La scurt timp după acest moment, Alize Cornet a replicat, la rândul ei, după ce a început să aibă şi ea probleme. “Tu știi cât de cald e? E inuman să joci în condițiile astea”, i-a strigat arbitrei, după un punct mai disputat.

ADVERTISEMENT

După setul al doilea, câştigat de Simona Halep, în urma unei reveniri senzaţionale, de la scorul de 4-6, 1-3, cele două jucătoare au mers la vestiare, vizibil epuizate după cele două seturi.

Alize Cornet a avut nevoie de îngrijiri în setul decisiv

În setul decisiv, când Simona Halep conducea cu 3-2, Alize Cornet a cerut intervenţia medicului. Franţuzoaica a acuzat mici probleme, la capătul a două seturi foarte solicitante.

ADVERTISEMENT

În următorul game, în care a servit, Alize Cornet a arătat momente de slăbiciune, însă a reuşit să salveze o minge de break. Pe serviciul Simonei Halep, la 3-3, franţuzoaica a reuşit să facă break-ul, după o scădere în jocul adversarei.

Simona Halep, nervoasă în timpul meciului

Simona Halep a avut momente în care şi-a vărsat nervii pe cei din staff-ul ei, în clipele când loviturile dorite nu i-au ieşit. Jucătoarea de 30 de ani i-a strigat şi lui Toni Iuruc, aflat în tribune, să o încurajeze mai mult.

ADVERTISEMENT

“Haide, încurajează-mă” sau “Toni, zi ceva acolo. Măcar tu”, au fost strigătele Simonei Halep în timpul meciului cu Alize Cornet.

În plus, Simona Halep s-a plâns şi de jocul prestat, mai ales la câteva puncte pierdute cu uşurinţă, în special în primul set al meciului, pe care l-a pierdut cu 4-6.

“Cum te-ai gândit să dai pe centru. Te rog, deschide terenul, te rog” sau “Înțelege că dă mai bine cu reverul”, au fost câteva dintre comentariile nervoase ale Simonei Halep.

ADVERTISEMENT