Sport

Simona Halep, apărată la debutul Wimbledon: „Nu așa tratezi un lider mondial!”

Simona Halep a fost apărată de un jurnalist polonez chiar la debutul Wimbledon. Acesta nu e de acord cu tratamentul față de fostul lider mondial.
03.07.2023 | 20:04
Simona Halep aparata la debutul Wimbledon Nu asa tratezi un lider mondial
Simona Halep, apărată la debutul Wimbledon. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Jurnalistul polonez este de părere că Simona Halep a fost tratată urât de către autorități și consideră că indiferent dacă sportiva româncă este vinovată sau nu, această are dreptul la o judecată corectă.

Simona Halep, apărată la debutul Wimbledon

Simona Halep a fost apărată la debutul Wimbledon de către un jurnalist polonez, care este de părere că un fost lider mondial nu ar trebui să aibă parte de tratamentul de care a avut parte românca:

ADVERTISEMENT

„În 2022, când Simona Halep a jucat împotriva Elenei Rybakina pentru un loc în finala Wimbledon, habar nu avea ce va urma pentru ea. A fost suspendată pentru dopaj și nimeni nu știe când va putea din nou să joace tenis.

Meciul cu Daria Snigur de la US Open a fost ulitmul pentru ea. Problema este investigația în cazul de dopaj, care nu a început încă, deși în curând se vor face nouă luni de când fosta câștigătoare de Wimbledon a primit o suspendare provizorie”.

ADVERTISEMENT

„Pedepsele în cazuri de dopaj au tendința de a fi lungi, luni sau chiar ani de suspendare. Chiar dacă Simona va reveni pe teren, ea nu va fi în formă ca să lupte pentru țeluri înalte. O astfel de pauză lungă și-a pus amprenta în ceea ce privește pregătirea fizică, ca să nu mai menționez partea mentală.

Nu așa tratezi jucătoarele, mai ales foști lideri ai clasamentului mondial. Chiar dacă e vinovată, ar trebui să aibă dreptul la o judecată dreaptă, corectă”, a mai spus jurnalistul Piotr Bernaciak.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a negat acuzațiile de dopaj

Simona Halep a negat acuzațiile de dopaj, printr-un mesaj lung postat pe rețelele de socializare: De pe 7 octombrie, când am fost acuzat de ITIA pentru suspiciune de dopaj. Am trăit cel mai rău coșmar prin care am trecut vreodată în viața mea.

Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, pentru un motiv pe care nu îl pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția în timp ce nici măcar nu am avut vreo intenție de a lua substanțe ilicite”.

ADVERTISEMENT

„Am încercat de două ori să am ocazia de a fi judecat de un Tribunal Independent și ITIA a găsit constant motive pentru a amâna. Acum, când am stabilit clar că am fost victimă a unei contaminări, au apărut cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu”, a mai scris Simona Halep.

ADVERTISEMENT
Tags: