Sporturi

Simona Halep, atacată după eliminarea de la Roland Garros: ”Foarte mulți antrenori mari evită să o antreneze!”

05.10.2020 | 15:02
Simona Halep atacata dupa eliminarea de la Roland Garros Foarte multi antrenori mari evita sa o antreneze
ADVERTISEMENT

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a pierdut în fața numărului 53 mondial Iga Swiatek (19 ani) în optimile de la Roland Garros, cu 1-6, 2-6.

Mihai Rusu (72 de ani), fost tenismen român și actual antrenor în Germania, este de părere că e greu să lucrezi cu sportiva din România și a zis că aceasta este ”fițoasă”.

ADVERTISEMENT

“Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii.

”Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat”

Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (nr. – fost număr 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declarație spune foarte multe.

ADVERTISEMENT

De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei își spun: ‘Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână’. Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească. La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.

(…) Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă”, a spus Mihai Rusu pentru cei de la GSP Live.

ADVERTISEMENT

”Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România”

Rusu a candidat la alegerile FRT. El este de părere că sportiva din Constanța are ultimul cuvânt în relația cu tehnicianul.

“Se pune întrebarea: Cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral.

ADVERTISEMENT

Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?”, a adăugat Mihai Rusu.

Mihai Rusu a decis să stea în Occident la vârsta de 29 de ani. Fostul tenismen a mers în străinătate pentru un turneu de tenis, pe vremea când era al doilea jucător al Stelei, după Titi Hărădău.

Sezon încheiat pentru numărul doi mondial

Rusu a rămas la Munchen, iar șase ani mai târziu a ajuns redactor la Europa Liberă. El a mai jucat tenis și totodată, a oferit lecții în particular. Acum, Rusu este partener și antrenor la  o mare școală de tenis din Germania.

Simona Halep a pierdut jocul cu Iga Swiatek după numai 69 de minute. Constănțeanca era principala favorită la turneul de Grand Slam din Franța.

Simona a anunțat că sezonul s-a terminat pentru ea cu turneul de la Roland Garros. Ea nu va participa la turneul de la Ostrava și vrea să aibă timp liber în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT