Sport

Simona Halep, victorie impresionantă în fața lui Cori Gauff la WTA Madrid. Prima reacție a româncei. Video

Simona Halep s-a calificat în sferturi de finală la WTA Madrid, după o victorie cu un dublu 6-4 în fața marii speranțe a tenisului american Cori Gauff.
02.05.2022 | 19:35
Simona Halep victorie impresionanta in fata lui Cori Gauff la WTA Madrid Prima reactie a romancei Video
Simona Halep este favorită în fața americancei Cori Gauff, în turul 3 la WTA Madrid. foto: EPA-EFE/Juanjo Martin
ADVERTISEMENT
02-05-2022
16:38

Simona Halep nu se gândește la finală

La finalul meciul câștigat în fața americancei Cori Gauff, Simona Halep s-a arătat mulțumită de nivelul de joc pe care l-a arătat.

”Am simțit că am jucat ce trebuia să joc, în al doilea set a jucat ceva mai bine, dar am revenit bine, am contrat-o și… da, am jucat ce mi-am propus. Vreau să fiu concentrată la fiecare meci în parte. E un altfel turneu acum. Amintirile sunt frumoase, dar mai e mult până la finală”, a declarat Halep.

Românca a ajuns la 30 de victorii în turneul din capitala Spaniei și doar Petra Kvitova are mai multe decât ea, 32.

02-05-2022
15:06

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-4

Vezi aici cele mai importante momente

6-4, 6-4: Campioana noastră încheie meciul în stil mare și e din nou în sferturi la Madrid.

6-4, 5-4: Simona reușește încă un game extraordinar la primire și este aproape de calificare.

6-4, 4-4: Românca a trecut pe modul turbo și și-a făcut game-ul la 0.

6-4, 3-4: Halep își ridică din nou nivelul de joc și face break.

6-4, 2-4: Dubla campioană de Grand Slam își face serviciul și ține aproape.

6-4, 1-4: Simona ratează două mingi de break și permite adversarei să se distanțeze din nou.

6-4, 1-3: Game scurt câștigat de româncă.

6-4, 0-3: Americanca are o serie bună și se distanțează pe tabelă.

6-4, 0-2: Halep are un game ezitant pe propriul serviciu și îi permite adversarei să facă break.

6-4, 0-1: Gauff începe cu dreptul și setul secund.

Superb final de set reușit de Simona

6-4: Românca a avut ceva emoții la serviciu, dar a reușit să-și revină la timp și să închidă primul set după 38 de minute.

5-4: Halep profită de experiența superioară și face break-ul la momentul potrivit.

4-4: Campioana noastră face încă un game extraordinar pe serviciu și pune presiune.

3-4: Americanca servește în continuare bine și trece din nou în față.

3-3: Simona a servit extraordinar și a luat game-ul la 0.

2-3: Gauff continuă seria bună pe propriul serviciu.

2-2: Românca servește extraordinar și stă aproape de adversara sa.

1-2: Americanca reușește un nou game solid.

1-1: Halep își face serviciul cu dificultate și egalează.

0-1: Gauff deschide partida cu un game bun de serviciu.

0-0: A început meciul Simona Halep – Cori Gauff.

02-05-2022
13:46

Meciul, întârziat din două motive

Partida dintre Simona Halep și Cori Gauff era programată să înceapă la ora 17:00, dar aceasta va întârzia din cauza faptului că primul joc de pe arena Manolo Santana a durat foarte mult, dar și pentru că între timp a început ploaia.

Primul meci al zilei de pe arena centrală de la Madrid a fost între Jannik Sinner și Tommy Paul, iar italianul s-a impus după trei seturi echilibrate care au durat trei ore. După acest joc și înainte de acela al lui Halep mai este programată partida Carlos Gimeno Travero – Gael Monfils. Acest joc a început după ce organizatorii au tras acoperișul.

Toate aceste lucruri au dus la decalarea programului. Astfel, meciul Simonei Halep este programat acum să înceapă la ora 18:05.

Meciul Simona Halep – Cori Gauff are loc luni, 2 mai, cu începere în jurul orei 17:00 sau după această oră, în cadrul turului 3 al Mastersului Mutua Open Madrid, un turneu de 1.000 de puncte şi cu premii în valoare de 6,5 milioane de dolari. Luni ia startul, cu o săptămână mai târziu, şi întrecerea masculină.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Cori Gauff, din turul 3 la WTA Madrid

Întâlnirea Simona Halep – Cori Gauff se dispută luni, 2 mai, de la ora 17:00 sau după această oră, în turul al treilea al turneului Masters de la Madrid şi este meciul vedetă al zilei de luni, precum şi a primei tranşe din partidele turului 3. Este o oră la care tribunele din cadrul complexului Park Manzanares din capitala Spaniei încep să devină tot mai populate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut parte la primele două meciuri disputate până acum la Madrid de o susţinere consistentă din partea fanilor români, în capitala Spaniei şi în împrejurimi existând o comunitate destul de numeroasă de compatrioţi. Aceştia au asigurat un suport vocal remarcabil şi au promis că vor veni la toate meciurile Simonei, sperând să o poarte până în finală.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Cori Gauff

Partida Simona Halep – Cori Gauff se joacă luni, 2 mai, de la ora 17:00 sau după această oră, în turul 3 al Mastersului feminin de tenis de la Madrid, competiţie de mare anvergură, aflată între primele cinci turnee din afara celor de Grand Slam şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Madrid, nu se anunţă pentru următoarele trei zilei, începând de luni, 2 mai, o vreme prea bună. Cerul va fi mai mult acoperit şi există mari posibilităţi de a ploua în reprize pe parcursul zilei, ceea ce ar putea perturba serios desfăşurarea turneului în continuare. Plus faptul că maxima zilei nu va sări de 17 grade, destul de joasă pentru vremea obişnuită din Madrid.

Simona Halep, lecţie de tenis predată numărului 2 mondial

Simona Halep a început colaborarea cu fostul antrenor al Serenei Williams, francezul Patrick  Mouratoglou şi acesta este primul turneu la care se află alături de noul ei antrenor. Deja efectele sunt vizibile în jocul româncei, pe care presa începe să o vadă capabilă să revină cel puţin în TOP 10 în scurt timp.

ADVERTISEMENT

La Madrid, Simona a jucat două meciuri şi ambele le-a câştigat de o manieră categorică, nepierzând nici un set. Dacă succesul în faţa chinezoaicei Shuai Zhang a fost totuşi normal, în schimb demonstraţia de forţă din turul al doilea în faţa favoritei numărul 1 la acest turneu şi numărul 2 WTA, Paula Badosa, a fost de-a dreptul impresionantă.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Cori Gauff

Victoria Simonei Halep în faţa Paulei Badosa i-a făcut pe bookmakeri nici să nu se mai uite o clipă la clasamentul WTA care spune că Gauff e pe locul 16, iar românca pe poziţia a 21-a. Casele de pariuri o văd superfavorită pe Halep, la o cotă absolut modică, 1,25-1,30, în timp ce americancei îi acordă 3,80 pentru a merge mai departe. Şi un singur set luat de Gauff este 1,90, net superior succesului lui Halep.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de două ori până acum, niciodată pe zgură, suprafaţa favorită a Simonei Halep. Odată s-a petrecut pe hard, la Indiannapolis, victorie lejeră pentru Simona, şi o dată pe iarba de la Wimbledon, în 2019, când Halep câştiga turneul de Grand Slam, ambele fiind victorii cu scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT