Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la WTA Miami

Simona Halep a fost învinsă în primul tur la Miami, de Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, la revenirea în circuitul WTA. Pentru Simona Halep urmează sezonul de zgură, care i-ar putea aduce rezultate notabile.
20.03.2024 | 23:35
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la WTA Miami
Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la WTA Miami. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în circuitul WTA la Miami, cu o înfrângere în fața Paulei Badosa. A fost un prim set entuziasmant pentru româncă, dar apoi alte două în care s-a văzut clar că mai are de lucrat pentru a ajuns la ritmul optim de competiție.

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la WTA Miami. Ar putea să debuteze în sezonul de zgură la Charleston

Eliminarea de la WTA Miami este o dezamăgire pentru Simona Halep, dar revenirea în circuit îi pune în față mai multe oportunități. Românca va începe acum pregătirea pentru sezonul de zgură. Este suprafața preferată a Simonei, astfel că rezultatele ar putea fi mult mai bune.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va trebui să treacă repede peste eliminarea de la Miami și să pună la punct ultimele detalii pentru sezonul de zgură. Astfel, turneul de la Charlstone ar putea fi următoarea țintă a Simonei Halep. Competiție care ia startul pe 1 aprilie.

Simona Halep își anunțase participarea la ediția din 2022 a competiției din South Carolina, dar a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări. Suferise o ruptură musculară la Miami, înainte de meciul cu Anastasija Sevastova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are trei turnee preferate pe zgură, înainte de Roland Garros: Stuttgart, Madrid și Roma. Pe ultimele două le-a câștigat în trecut

Simona Halep ar putea alege să joace la Charleston și pentru a fi în cea mai bună formă la meciul de Billie Jean Cup, contra Ucrainei. Duel care va avea loc pe 12-13 aprilie, chiar în SUA, în Florida.

Apoi, începând cu 15 aprilie, Simona Halep ar urma să revină în Europa. Va juca la unul dintre turneele ei favorite, la Stuttgart, pe zgură indoor. A mai jucat la competiția din Germania în 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 și 2021. Cel mai bun rezultat este accederea în semifinale, în 2015, 2017 și 2021.

ADVERTISEMENT

Pe 23 aprilie este programat să ia startul unul dintre turneele la care Simona Halep a obținut rezultate de excepție, Mutua Madrid Open. Românca s-a impus în capitala Spaniei în 2016 și 2017. Și a mai jucat alte două finale, pierdute, în 2014 și 2019.

Roland Garros 2024, primul turneu de Grand Slam pentru Simona Halep după suspendare. S-a impus la Paris în 2018

În fine, ultima competiție înainte de Roland Garros ar urma să fie Internazionali BNL d’Italia, la Roma. Programată să ia startul pe 7 mai. Simona Halep s-a impus în trecut la Roma, în 2020, și a mai jucat finale în 2017 și 2018.

ADVERTISEMENT

Primul turneu de Grand Slam la care Simona Halep va juca de la revenirea după suspendarea pentru dopaj este Roland Garros. Competiția preferată a româncei, așa cum a declarat în mai multe rânduri. Ediția din acest an ia startul pe 26 mai. Simona s-a impus la Paris în 2018, a mai jucat finale în 2014 și 2017.

ADVERTISEMENT