Sporturi

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova 2-6, 1-6. Simona a acuzat probleme la spate și a fost eliminată de la Gippsland Trophy

05.02.2021 | 09:33
Simona Halep  Ekaterina Alexandrova 26 16 Simona a acuzat probleme la spate si a fost eliminata de la Gippsland Trophy
ADVERTISEMENT

Simona Halep a întâmpinat probleme medicale în partida cu Ekaterina Alexandrova și a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova, scor 2-6, 1-6. Românca a acuzat din nou dureri la spate, o mai veche problemă a ei. Principala preocupare rămâne recuperarea pentru Australian Open, care începe luni. 

1-6. Partida se termină, Simona speră să se refacă până la startul Australian Open.

1-5. Break Alexandrova.

1-4. Alexandrova își face serviciul

1-3. Simona întrerupe seria de nouă game-uri consecutive a adversarei. Dar problemele la spate par să persiste.

ADVERTISEMENT

0-3. Game Alexandrova.

0-2. Simona Halep pierde și al optulea game consecutiv. E deja clar că nu mai poate concura, dar alege să rămână pe teren.

0-1. Alexandrova își face serviciul.


2-6. Alexandrova câștigă primul set. Simona are serioase probleme de deplasare.

Fizioterapeutul a intrat pe teren, sunt probleme la spate pentru Simona Halep.

2-5. Alexandrova câștigă la zero acest game.

2-4. Alexandrova face un nou break.

2-3. Alexandrova face al treilea game consecutiv.

Karolina Muchova s-a retras de la Gippsland Trophy 2021, chiar înaintea meciului din sferturile de finală. Kaia Kanepi merge direct în semifinale, unde o va înfrunta pe învingătoarea dintre Halep și Alexandrova.

ADVERTISEMENT

2-2. Break pentru Alexandrova, la prima ei șansă.

2-1. Alexandrova își face serviciul.

2-0. Game la zero câștigat de Simona Halep.

1-0. Simona Halep fructifică a treia minge de break din primul game.


UPDATE, 5 februarie, ora 8:10 / Victorie pentru Vondrousova, 10-4 în supertiebreak! Urmează Halep – Alexandrova în 10 minute.


UPDATE 5 februarie, ora 7:59 / Vondrousova câștigă setul doi, 6-3, și vom avea supertiebreak! Iar apoi Halep – Alexandrova, în jurul orei 8:20.

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 februarie, ora 7:16 / Partida Simona Halep – Ekaterina Alexandrova este programată după duelul dintre Nadia Podoroska și Marketa Vondrousova, partidă aflată în desfășurare. Podoroska a câștigat primul set, scor 6-4.


Simona Halep a ajuns în această fază după două succese în două seturi, în turul doi în fața rusoiacei Anastasia Potapova, în turul 3 în meciul cu germanca Laura Siegemund. Rusoaica Ekaterina Alexandrova a jucat tot două partide, 2-1 cu slovaca Schmiedlova și apoi 2-0 cu poloneza Iga Swiatek, neașteptata campioană anul trecut la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Față de Simona Halep, care a mai susținut doar un meci demonstrativ în acest an, câștigat cu 2-1 în fața lui Ashleigh Barty la Adelaide, Alexandrova are mult mai multe meciuri în picioare, ea fiind prezentă și la prima competiție din 2021, la Abu Dhabi, unde a jucat trei partide, fiind eliminată în optimi, cu 2-1, de către ucraineanca Elina Svitolina.

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova Live stream Digi Sport

Jocul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova se dispută vineri, 5 februarie, de la aproximativ ora 07:00, pe terenul “Margaret Court” al complexului de la Melbourne. Partida poate fi urmărită în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2, dar și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Din cauza aglomerării programului și pentru a scurta meciurile, organizatorii au decis ca în caz de egalitate să nu se mai joace un al treilea set decisiv, ci se va recurge la un super tie-break, asemănător meciurilor de dublu. Învingătoare va fi sportiva care va câștiga prima 10 puncte.

Scor egal între Simona Halep și Ekaterina Alexandrova

Dacă Alexandrova nu ar fi reușit să producă surpriza de a o elimina pe învingătoarea de la Roland Garros, am fi avut parte în sferturi de reeeditarea meciului Simona Halep – Iga Swiatek din optimile Openului francez, unde poloneza a jucat perfect și a reușit să o bată clar pe româncă.

Va fi un meci greu pentru Simona. Alexandrova ocupă locul 33 în lume și, în zi bună, este capabilă să pună mari probleme oricui și să obțină victoria chiar și în fața jucătoarelor din top 10. Este însă genul de jucătoare cu urcușuri și coborâri, extrem de inconstantă, capabilă după un rezultat foarte bun să piardă cu un adversar mai slab cotat.

Cele două sportive s-au întâlnit până acum de două ori. Prima dată a câștigat Simona Halep în 16-imi la Cincinnati, în august 2019, un 2-1 obținut după ce rusoiaca a luat primul set. Al doilea meci, tot în 2019, a fost adjudecat în două seturi de către Alexandrova, la Beijing.

Alexandrova este optimistă că poate repeta victoria de la Beijing

Prefațând meciul cu Halep pe site-ul turneului, Alexandrova a declarat că este conștientă că are în față pe una dintre cele mai bune jucătoare din lume, dar este încrezătoare în șansele de a câștiga pentru a doua oară pentru că se simte în excelentă formă fizică și are un moral foarte bun.

Cu tot moralul rusoaicei bookmakerii sunt cu Simona Halep. Însă dacă la meciul cu Laura Siegemund îi acordau o cotă simbolică, doar 1,15, acum cota la victorie a româncei a crescut substanțial, semn că nu va fi totuși la fel de ușor: 1,45. Adversara sa are cotă de 2,85, iar pentru câștigarea unui set de către Alexandrova primiți un ofertant 1,75.

ADVERTISEMENT