Simona Halep

Simona Halep face furori la Australian Open: “Poate cineva să o mai oprească?”

12.02.2021 | 19:26
Simona Halep face furori la Australian Open Poate cineva sa o mai opreasca
ADVERTISEMENT

Simona Halep face furori la Australian Open prin prestațiile solide de pe terenul de joc, ultima demonstrație fiind victoria în două seturi contra jucătoarei din Rusia, Veronika Kudermetova, locul 36 WTA. 

Jurnaliștii de la World Wide of Sports se întreabă dacă poate cineva să o mai oprească pe Simona Halep din drumul spre primul titlu la “antipozi” din carieră. Cea mai bună performanță a româncei în cadrul Australian Open a venit în 2018, atunci când a pierdut ultimul act în fața Carolinei Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Pe lângă miza reprezentată de posibilitatea cuceririi unui nou trofeu de Grand Slam, Simona Halep trebuie să își apere și locul secund în clasamentul mondial.

Simona Halep face furori la Australian Open: “Poate cineva să o mai oprească”

Forma Simonei Halep etalată la Australian Open impresionează, iar presa nu ratează ocazia de a puncta acest lucru: “Poate cineva să o mai oprească pe Simona Halep în tentativa sa de a cuceri primul titlu la Australian Open?”, au postat jurnaliștii de la Wide World of Sports, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Campioana născută la Constanța s-a calificat lejer în oprimi după o victorie categorică cu scorul de 6-1, 6-3 în partida disputată cu Veronika Kudermetova, fiind a șasea oară în carieră când reușește această performanță.

Pentru Simona Halep urmează întânlirea cu jucătoarea poloneză Iga Swiatek, locul 17 WTA. Statistica înainte de această partidă nu îi este favorabilă româncei, Swiatek învingând-o pe aceasta în optimile de finală de la Roland Garros din 2020, cu scorul de 6-1, 6-2.

ADVERTISEMENT

Simona Halep: “E o mare provocare să joc cu Iga Swiatek”

Simona Halep simte că urmează un meci dificil cu Iga Swiatek și speră să nu repete experiența de la Roland Garros, acolo unde a fost învinsă surprinzător de poloneză în minimum de seturi. Swiatek este privită drept o mare speranță a tenisului mondial.

“Terenul e foarte rapid, nu e uşor pentru mine, trebuie să blochez de multe ori lovituri de forţă. E o mare provocare să joc cu Iga Swiatek, m-a zdrobit la Roland Garros. Va trebui să joc bine, dar sunt încrezătoare şi mă simt bine “, a prefațat Simona Halep întânlirea de duminică.

ADVERTISEMENT

Poloneza în vârstă de 19 ani, născută la Varșovia, s-a calificat în această fază a turneului după o victorie în 2 seturi, cu scorul de 6-3, 6-4, în fața Fionei Ferro reprezentanta Franței, locul 46 mondial WTA.

ADVERTISEMENT