Sport

Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams: „Mă urăște pentru că am bătut-o”

Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams după mesajele ironice ale americancei în cazul de dopaj. Românca a adus acuzații dure după ce a fost suspendată 4 ani din tenis.
18.09.2023 | 19:45
Simona Halep ia raspuns Serenei Williams Ma uraste pentru ca am batuto
Simona Halep a venit cu replica pentru Serena Williams. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis pentru două încălcări separate ale programului anti-doping. Decizia nu este definitivă, iar dubla campioană de Grand Slam a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Într-un interviu acordat în presa străină, Halep a răspuns mesajelor acide venite din partea Serenei Williams.

Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams: „Mă urăște pentru că am bătut-o”

Simona Halep a învins-o categoric pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon 2019. Ar fi fost titlul cu numărul 8 câștigat de americancă pe iarba londoneză. După suspendarea Simonei Halep, fosta jucătoare de tenis din SUA a postat pe rețelele de socializare mesajul ”8 este o cifră mai bună”.

ADVERTISEMENT

Aluzie fie la finala pierdută la Wimbledon 2019, fie la faptul că americanca și-ar fi dorit pedeapsa maximă pentru Halep după ce a fost audiată: 8 ani, conform motivării integrale a deciziei. Simona Halep nu a trecut cu vederea mesajele acide și a răspuns subtil.

„Cred că toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că este vina mea. Cineva mi-a spus azi că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut. Este greu să te concentrezi asupra tenisului.

ADVERTISEMENT

Trebuie să rămân sănătoasă. Este emoționant (n.r. să fie pe terenul de tenis). Când ești epuizat din punct de vedere emoțional, poți fi rănit fizic. Încerc să mă protejez, așa că voi continua să merg la sală pentru a rămâne în formă”, a declarat Simona Halep, conform FOS.

Simona Halep, acuzații dure în presa din străinătate: „Este o nebunie. Nu există nicio dovadă”

Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022. În luna mai a acestui an, ITIA a anunțat că sportivei născute la Constanța i s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic. Românca nu se aștepta la un astfel de verdict și a venit cu acuzații fără precedent.

ADVERTISEMENT

„Am fost încrezătoare după audiere pentru că erau atât de multe lucruri care nu au sens și care nu sunt corecte. Când am primit decizia, am fost complet șocată. 

Nu îmi venea să cred că m-au suspendat timp de patru ani când am găsit contaminarea și sângele meu era total normal. Nu au găsit nimic rău în sângele meu.

ADVERTISEMENT

Este o nebunie că au luat această decizie cu tot (n.r. ce a prezentat echipa ei de avocați). M-au judecat pe scenarii. Nu există nicio dovadă. Este pur și simplu o nebunie.

Din punct de vedere mental, a fost un dezastru pentru mine pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Întotdeauna am fost atentă cu ceea ce pun în corpul meu și nu am luat niciodată ceva fără să verific. Deci, este un șoc”, a mai spus Simona Halep.

Avocatul Simonei Halep pregătește un recurs la TAS: „Sancțiunea ar trebui să fie minimă”

Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep, era conștient de faptul că Simona Halep va primi o sancțiune în urma scandalului de dopaj. Sportivii sunt considerați responsabili pentru ceea ce intră în corpul lor, chiar dacă sub formă neintenționată.

„Este o încălcare, dar am spus că sancțiunea ar trebui să fie minimă”, a declarat Howard Jacobs, care a reprezentat-o și pe Maria Sharapova la TAS. Scopul recursului este de a anula decizia tribunalului ITIA sau de a reduce pedeapsa.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!