Sport

Simona Halep, interviu tulburător: “Mi-a fost afectată sănătatea mintală! Nu am făcut nimic din vina mea şi este catastrofal”

Simona Halep a acordat un interviu tulburător pentru Euronews. Sportiva susţine că sănătatea mintală i-a fost afectată de scandalul de dopaj şi are încrederea zdruncinată după colaborarea cu Mouratoglou.
15.12.2023 | 19:27
Simona Halep interviu tulburator Mia fost afectata sanatatea mintala Nu am facut nimic din vina mea si este catastrofal
Simona Halep, interviu tulburător: "Mi-a fost afectată sănătatea mintală! Nu am făcut nimic din vina mea şi este catastrofal". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep urmează să fie audiată în luna februarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în scandalul de dopaj. Sportiva a primit patru ani de suspendare pentru acuzaţiie de dopaj cu roxadustat şi sanguin.

Simona Halep, interviu tulburător: “Mi-a fost afectată sănătatea mintală!”

Fostul lider mondial WTA a acordat un interviu tulburător pentru Euronews în care a vorbit pe larg despre acest subiect, spunând că scandalul de dopaj apasă greu pe umerii ei, sănătatea ei mintală fiind afectată:

ADVERTISEMENT

“A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simțit foarte dureros, plin de emoții, supărător, pentru că știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată. Așa că a fost un șoc pentru mine când am primit scrisoarea că, la proba mea de urină, doar la proba mea de urină, rezultatul a ieșit pozitiv, cu o cantitate infimă de substanță, o substanță interzisă.

Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”.

ADVERTISEMENT

Îşi susţine nevinovăţia: “Nu am avut niciodată intenția de a face ceva greșit sau ceva lipsit de respect față de acest sport”

Sportiva îşi susţine sus şi tare nevinovăţia, deşi a fost deja suspendată timp de patru ani de tribunalul Sports Resolutions. Simona Halep spune că este vorba de o contaminare, iar în sângele ei nu a fost găsit nimic anormal:

“Așa au spus, dar este foarte clar că a fost o contaminare. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez.

ADVERTISEMENT

Nu a fost intenția mea și nu am avut niciodată intenția de a face ceva greșit sau ceva lipsit de respect față de acest sport, pentru că am respectat totul și mi-am dedicat viaţa tenisului.

Am alte principii, așa că nu m-am gândit să trișez în tenis. Sunt două lucruri: contaminarea – cred că este un argument foarte puternic pentru mine –, iar al doilea, probele de sânge.

ADVERTISEMENT

Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci, cu aceste două chestiuni, sunt încrezătoare să merg și să contest decizia TAS”, a spus Halep pentru Euronews.

Simona Halep, ruptură faţă de Patrick Mouratoglou: “Încrederea mea este acum un pic zdruncinată”

Simona Halep se delimitează, în premieră, de antrenorul Patrick Mouratoglou. Fostul lider mondial WTA susţine că are încrederea zdruncinată şi că nu a mai discutat de câteva luni cu antrenorul francez:

“Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime.

Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț. Pentru că acesta este principiul meu în viață, dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să existe încredere”.

“Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele”

Dacă suspendarea se va menţine şi la TAS, Simona Halep spune că va fi finalul careierei de sportivă. Jucătoarea de tenis ar considera catastrofală o astfel de decizie, în condiţiile în care nimic nu s-a întâmplat din vina ei:

“Așa cred. Da, pentru că patru ani înseamnă mult, la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani acest lucru în fiecare zi și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele, da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal”.

Totuşi, Simona Halep visează să joace din nou la Paris. Sportiva îşi doreşte să poate să joace la Jocurile Olimpice care se vor organiza în Franţa, dar este conştientă că şansele sunt mici în acest moment:

“Este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis. Am câștigat Roland-Garros aici când eram junioară, așa că totul a început foarte devreme și ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou”, a spus Simona Halep în interviul pentru Euronews.

  • 4 ani de suspendare a primit Simona Halep pentru dopaj
  • 32 de ani are fostul lider mondial WTA

 

ADVERTISEMENT
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
”Mașina de făcut bani” a schimbat calendarul din Spania
”Mașina de făcut bani” a schimbat calendarul din Spania
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani la salariu. Poate te...
Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani la salariu. Poate te afli și tu printre ei
Chec cu ciocolată și fructe de pădure. Desertul savuros care merită încercat
Chec cu ciocolată și fructe de pădure. Desertul savuros care merită încercat
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume