Sporturi

Simona Halep, meci caritabil înaintea debutului oficial în noul sezon! Românca face pereche cu Angelique Kerber pentru o cauză nobilă

12.01.2020 | 08:27
Simona Halep meci caritabil inaintea debutului oficial in noul sezon Romanca face pereche cu Angelique Kerber pentru o cauza nobila
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Angelique Kerber vor juca un meci de dublu caritabil, împotriva perechii unei perechi formată din Juan Cabal și Robert Farah. Scopul meciului, care se dispută la Adelaide cu o zi înaintea startului oficial al competiției din circuitul WTA, este strângerea de fonduri pentru dezvoltarea tenisului din Australia în zone defavorizate ale țării.

Simona Halep, meci în scop nobil la Adelaide

WTA Adelaide, turneu de categorie Premier, aflat la ediția inaugurală, se va desfășura în perioada 13 – 18 ianuarie și este locul în care Simona Halep va debuta în sezonul 2020. Înaintea primului meci oficial, care se va juca marți sau miercuri, în turul doi, sportiva din România participă duminică la o competiție caritabilă.

ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Adelaide propun duminică un meci demonstrativ, în care vor juca la dublu Simona Halep cu Angelique Kerber împotriva perechii formate din Juan Cabal și Robert Farah, care are ca scop strângerea de fonduri pentru dezvoltarea, din punct de vedere sportiv, a zonelor defavorizate din Australia.

Prețul unui tichet la jocul caritabil de la Adelaide este de 25 de euro, iar toate fondurile strânse vor merge la „Australian Tennis Foundation”.

ADVERTISEMENT

Halep joacă direct în turul doi

Simona Halep și Ashleigh Barty sunt singurele sportive care intră direct în turul secund al turneului de la Adelaide, fiind principalele două favorite. Reprezentanta țării gazdă va juca cu învingătoarea din meciul Anastasia Pavlyuchenkova – Annet Kontavet, în timp ce Simona va întâlni în a doua rundă câștigătoarea duelului dintre Ajla Tomljanovic și o jucătoarea venită din calificări.

Primul meci al Simonei Halep în noul sezon se va juca marți sau miercuri, ora și data finale urmând a fi anunțate de organizatori.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Adelaide oferă premii totale în valoare de 848.000 de dolari și propune atât un tablou feminin, cât și o întrecere a sportivilor din circuitul ATP.

Competiția din categoria Premier reprezintă prima la care participă Simona Halep în noul sezon, românca și Bianca Andreescu fiind singurele sportive din top 10 WTA care nu au jucat la în prima săptămână a noului sezon, celelate jucătoarea din prima parte a ierarhiei mondiale bifând evoluții la Brisbane, Auckland sau Shenzhen.

ADVERTISEMENT