Sport

Simona Halep, meci special în turul 1 la Miami, la revenirea în circuitul WTA: “O admir foarte mult!”

Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami Open, primul turneu la care va juca sportiva din România, după o pauză de 19 luni. 
18.03.2024 | 00:19
Simona Halep meci special in turul 1 la Miami la revenirea in circuitul WTA O admir foarte mult
Simona Halep a înfruntat-o pe Paula Badosa la Miami și s-a impus fără emoții. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este oficial! Simona Halep știe numele adversarei pe care o va întâlni la primul turneu, după suspendarea suferită din pricina dopajului. Au trecut 19 luni de când sportiva din Constanța nu a mai jucat un meci oficial.

Adversara este o fană a tenisului ei

Astfel, Halep va da piept din primul tur de la Miami Open cu Paula Badosa, o jucătoare din Spania. Badosa nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei și acest aspect îi dă speranțe în plus Simonei Halep, pentru un debut fericit.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Badosa a recunoscut că o admiră foarte mult pe Simona Halep, înainte de un meci direct, din anul 2022. Iberica spunea că se simte atrasă de stilul de joc al româncei și că îi place să joace împotriva ei.

“Mi-ar plăcea să joc împotriva lui Halep, o admir foarte mult, îmi place stilul ei de joc foarte complet. Nu cred că ne asemănăm foarte mult, dar sunt foarte atrasă de stilul pe care îl are ea, nu e doar defensiv sau agresiv.

ADVERTISEMENT

Ea le are pe amândouă, așa că mi-ar plăcea să o înfrunt”, spunea Paula Badosa despre Simona, în anul 2022. Halep și Badosa s-au întâlnit de două ori până în acest moment. De fiecare dată, Halep s-a impus cu 2-0 la seturi.

Badosa, fost număr doi mondial

Paula Badosa are 26 de ani și vârful carierei l-a trăit în anul 2022, când a fost numărul 2 mondial, în clasamentul WTA. În acest sezon, iberica a reușit să strângă doar cinci victorii la turneele la care a participat.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci al Paulei Badosa a fost pe 19 februarie, la turneul de la Dubai. Fostul număr doi mondial s-a retras din cauza unei accidentări, într-un meci cu Lulu Sun. Scorul la acel moment era 4-6, în defavoarea adversarei lui Halep.

Mult așteptatul meci al Simonei Halep nu a fost încă programat, conform organizatorilor turneului de la Miami. Singura informație cunoscută este că sportiva din România va juca pe 19 sau 20 martie, la o oră care va fi comunicată în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată inițial, 4 ani pentru dopaj. Însă, în urma unui apel la TAS, Halep a avut câștig de cauză, iar suspendarea ei a fost redusă considerabil. Verdictul Tribunalului de la Lausanne a fost de 9 luni. Simona Halep a stat departe de teren vreme de 19 luni.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT